Angelina Jolie a sărit în ajutorul copiilor refugiaților din Columbia

angelina-jolie-in-columbia.jpg

Angelina Jolie, în Clumbia
Angelina Jolie speră că autoritățile columbiene îi vor ajuta pe cei 1,3 milioane de refugiați venezueleni
Foto: Getty

Angelina Jolie (44 de ani), trimis special al ONU pentru refugiați, a mers în weekend în Columbia, unde a vizitat mai multe familii de imigranți ilegali. Actrița a pledat pe lângă autoritățile columbiene în favoarea celor 20.000 de copii cu părinți venezueleni care riscă să devină apatrizi ca urmare a exodului determinat de criza din statul vecin.

Potrivit ONU, 3.3 milioane de oameni au fugit din Venezuela la începutul crizei din 2016. Cei mai mulți sunt imigranți ilegali, iar părinții nu își pot înregistra copiii la consulatele venezuelene, după ruperea relațiilor diplomatice dintre Caracas și Bogota. 

„Am văzut cu ochii mei problemele din școli și spitale, dar am văzut și multă umanitate aratată imigranților din partea comunității locale. Această criză este o situație de viață și de moarte. Ajutorarea refugiaților ține de umanitatea noastră, ține de tot ce înseamnă să fii uman”, a mărturisit Angelina Jolie într-o conferință de presă, citată de huffpost.com.

1,3 milioane de venezueleni au fugit în Columbia

angelina-jolie.jpg

Angelina Jolie, în Columbia
Angelina Jolie a petrecut două zile în taberele de refugiați din Columbia
Foto: Getty

 

În jur de 1,3 milioane de venezueleni locuiesc acum în Columbia. Alții au fugit în Ecuador sau Peru.

Angelina Jolie a petrecut două zile vizitând refugiații din Columbia. Ea s-a întâlnit cu președintele columbian Ivan Duque în Cartagena și au discutat despre cei 20.000 de copii venezueleni a căror drepturi sunt puse în pericol de haosul diplomatic actual. Duque speră că vizita făcută de actriță va alerta întreaga lume despre cât de serioasă este criza economică din Venezuela. Sub guvernarea președintelui Nicolas Maduro oamenii au ajuns să moară de foame. Este o lipsă acută de medicamente și de servicii. Situația a devenit și mai serioasă după ce Donald Trump, care îl susține pe liderul opoziției Juan Guaido, a impus sancțiuni asupra Venezuelei. 

 

Citește și

Angelina Jolie a refuzat să joace rolul lui Celine Dion în filmul autobiografic al artistei

Ce mult s-au schimbat copiii Angelinei Jolie! Gemenii Knox și Vivienne, de nerecunoscut

 

Loading...

Citește și

  • Angelina Jolie se răzbună cumplit pe Brad Pitt

    Pentru a se răzbuna pe Brad Pitt, despre care a auzit că s-a cuplat în secret cu Charlize Theron, Angelina Jolie ar fi decis să se apropie de un alt bărbat. Şi ceea ce ste mai şocant este că ea l-ar fi ales pe al doilea soţ al lui Jennifer Aniston, Justin Theroux.

  • Are deja copii mari! Angelina Jolie se mândreşte foc cu moştenitorii ei. Are 3 copii biologici, care seamănă bine cu ea şi cu tatăl lor, Brad Pitt, şi 3 copii adoptivi pe care i-a crescut cu mult devotement.