Scapă de toxine cu salată de păpădie

Pe cât e de frumoasă, pe atât de puţin pretenţioasă. Păpădia nu are nevoie de îngrijiri speciale, însă oferă beneficii nemaipomenite pentru sănătate. Frunzele, florile, tijele şi rădăcina de păpădie sunt utilizate în curele de detoxifiere. E şi un bun înlocuitor al cafelei.

Bun diuretic

Dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată din tije de păpădie. Culege 6 tije de păpădie cu flori cu tot, le speli şi le tai capetele, apoi le poţi consuma proaspete, timp de două săptămâni. Regimul ajută şi în caz de gastrite, dischinezii biliare, gută, varice, ateroscleroză, diabet, litiaze biliare.

Dizolvă pietrele la rinichi

Infuzia, capsulele şi tinctura de păpădie au proprietăţi binefăcătoare în dizolvarea pietrelor la rinichi. Curele cu păpădie curăţă corpul de toxine şi reduc erupţiile cutanate. Bea două săptămâni câte o cană de ceai de păpădie, preparat din o lingură de rădăcină uscată şi mărunţită la 250 de ml de apă clocotită.

Scade nivelul de colesterol “rău”

Pe lângă beneficiile aduse în cazul pietrelor la rinichi şi a tranzitului intestinal leneş, ceaiul de păpădie acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Acest ceai poate preveni anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Pentru ceai, foloseşte rădăcinile şi frunzele uscate. Acesta se obţine din 1 sau 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte. 

Ţine loc de cafea

Poţi prepara din rădăcinile prăjite de păpădie un înlocuitor pentru cafea, care are unele proprietăţi stimulatoare asemănătoare. Frunzele şi florile pot fi gătite pe baie de aburi sau sub formă de salate în amestec cu alte verdeţuri. Au o aromă uşor amăruie, dar plăcută.

Loading...