Remedii naturiste pentru nasul înfundat

Să nu poţi respira în voie este foarte supărător. Nu te poţi concentra cum trebuie la activităţile obişnuite şi nici nu te poţi odihni noaptea. Iată câteva remedii naturiste care te ajută să-ţi eliberezi căile respiratorii într-un timp cât mai scurt!

  • Soluţii saline. Apa de mare o puteţi procura din farmacii sau o puteţi face singuri acasă. Amestecaţi un sfert de linguriţă de sare într-o jumătate de ceaşcă de apă caldă, apoi picuraţi în fiecare nară câteva picături şi staţi întins pe spate. După câteva minute, vă puteţi ridica şi sufla nasul într-o batistă.
  • Inhalaţiile cu aburi sunt foarte eficiente. Fie că faceţi o baie fierbinte, un duş sau inhalaţi pur şi simplu aburi deasupra unui vas cu apă fierbinte, toate se vor dovedi de un real folos. Dacă folosiţi ceai de muşeţel în timpul acestor inhalaţii, efectul va fi garantat. 
  • Ghimbir sau hrean. Radeţi rădăcină proaspătă de ghimbir sau de hrean şi inhalaţi aromele proaspete. Dacă rezistaţi, puteţi mânca şi o linguriţă de hrean ras proaspăt amestecat cu puţină miere şi veţi vedea îndată rezultatele.
  • Inhalaţii cu arome sau ceapă. Puteţi face inhalaţiile cu mentol, eucalipt sau chiar ceapă. Turnaţi câteva picături de esenţă într-un vas cu apă fierbinte sau inhalaţi adânc aroma de ceapă tăiată în cubuleţe sau spartă. Aceste soluţii sunt la îndemâna oricui şi sunt eficiente pentru decongestionarea nasului.
  • Picături nazale. Vă puteţi prepara singur picături pentru nas. Faceţi un ceai foarte concentrat de gălbenele şi amestecaţi doar două linguriţe din acest ceai cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie proaspătă. Puteţi pune câteva picături în nas din acest amestec de mai multe ori pe zi.
  • Ceaiuri. Înainte de culcare, savuraţi câte o cană de ceai. Ceaiul de busuioc, de cimbru sau de sunătoare îndulcite cu miere şi condimentate cu zeamă de lămâie fac minuni, spune dr. Cătălin Luca. 
  • Alimentaţia şi poziţia de dormit. Supele de legume şi pui sunt de mare efect. Pentru a fi şi mai eficiente, adaugă ghimbir, usturoi şi piper negru. De asemenea, în timpul somnului ţine capul mai sus decât restul corpului.

vegis.ro%20

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1