Păstârnacul, leguma care revitalizează organismul

Ultima actualizare:

Ne putem bucura de ele în orice sezon şi aduc numai beneficii organismului. Rădăcinoasele ne întăresc imunitatea, au proprietăţi remineralizante şi tonice, de aceea este indicat să le consumăm zilnic. Iată ce aporturi aduc în organism trei dintre cele mai cunoscute legume.

  • Păstârnacul este deosebit de gustos, aromat şi dulceag, dar şi bogat în nutrienţi, fibre, vitamine şi minerale. Are proprietăţi diuretice, depurative, ajută la eliminarea toxinelor din organism, vindecă reumatismul. Este recomandat în curele de slăbit, este util în tratarea şi combaterea anemiei şi asteniei. Păstârnacul curaţă sângele, este un excelent drenor al ficatului şi rinichilor, este tonic pentru inimă şi plămâni. Sucul din rădacină de păstârnac reglează digestia, măreşte apetitul, are acţiune expectorantă şi diuretică, analgezică, tonifiantă, este indicat în tratamentul afecţiunilor cardiace şi în nevroze. 
  • Ţelina este considerată medicamentul-minune bogat în vitamine şi minerale. Este indicată în stimularea digestiei, în anumite tulburări ale stomacului, în afecţiunile pancreasului şi ficatului. Ţelina conţine ftalide, substanţe care au efect anticonvulsiv şi tranchilizant, astfel că reglează tensiunea arterială şi este bună în stările de stres şi anxietate. De asemenea, consumul de ţelină duce la tonifierea organismului şi a sistemului nervos, dar şi la tonifierea glandulară. Ţelina poate duce la scăderea temperaturii corpului în cursul unor stări febrile. Ea favorizează digestia, provoacă eliminarea gazelor intestinale, elimină toxinele din organism, scade glucoza în sânge şi tensiunea arterială. 
  • Pătrunjelul este leguma care se remarcă printr-o veritabilă acumulare de vitamine, minerale şi alte principii active, cu proprietăţi terapeutice remarcabile. Luptă împotriva cancerului, ţine alergiile sub control, îţi asigură oase sănătoase, echilibrează tensiunea arterială prin efectul diuretic pe care îl are. Rădăcina de pătrunjel este şi un puternic antioxidant. Bogată în vitamina C, A şi în vitamine din complexul B, ea mai conţine o substanţă cu efecte excepţionale de anihilare a radicalilor liberi, numită apigenina. Pătrunjelul are capacitatea de a stopa procesele de îmbătrânire a ţesuturilor, previne sclerozarea vaselor de sânge şi ajută la relansarea activităţii hormonale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net