Opt cazuri de gripă confirmate în România. Uite unde s-a produs contaminarea

gripa.jpg

Când ai gripă te doare capul
Gripa a făcut noi victime
foto: captura Facebook

Gripa începe să îşi arate colţii. Opt cazuri au au fost confirmate în ultima săptămână, în București, Dâmbovița și Iași, Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Dintre acestea, patru cazuri sunt de gripă cu virus AH3, un caz gripă cu virus AH1 și trei cazuri gripă cu virus B, în București, Dâmbovița și Iași.

Conform datelor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT ), în săptămâna 18 – 24 noiembrie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 86.002. cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (94.527) și cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Totodată, au fost raportate la nivel național 36 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului trecut. De asemena, au fost raportate 6 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai mult față de săptămâna precedentă.

Ce tipuri de virus gripal au fost raportate

Autorităţile arată că, în ultima săptămână, s-a înregistrat un nou caz confirmat de gripă cu virus tip A. De la începutul sezonului au fost confirmate 8 cazuri de gripă: 4 cazuri gripă cu virus AH3, 1 caz gripă cu virus AH1 și 3 cazuri gripă cu virus B, în București, Dâmbovița și Iași.

Până la data de 24.11.2019 au fost vaccinate antigripal 989.456 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Citeşte şi: 

Gripa 2019. Şapte mituri despre boală

Gripa și vaccinarea antigripală în Romania. 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre imunizare

Loading...
 
 

Citește și

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1