Mazărea stimulează activitatea creierului

Pe cât sunt de mici, pe atât de puternice. Boabele de mazăre încolcuiesc cu succes carnea, fiind o sursă excelentă de minerale, vitamine şi proteine.

Iată ce beneficii pentru sănătate ascund aceste bobiţe mici şi verzi, atât de gustoase şi de crocante.

Consumată regulat, mazărea încetineşte procesul de îmbătrânire, scade semnificativ riscul dezvoltării cancerului, are un efect pozitiv asupra creierului, îmbunătăţind memoria şi stimulând activitatea cerebrală, echilibrează funcţiile sistemului cardio-vascular. Este indicată în dieta persoanelor care suferă de diabet zaharat, tuberculoză, vitiligo, tulburări ale sistemului imunitar şi ale celui nervos.

Pietre la rinichi

Peste o mână de păstăi de mazăre se toarnă o cană de apă rece. Se fierbe la foc mic, timp de zece minute, se acoperă şi se lasă la infuzat până se răceşte complet. Se administrează câte două linguri de lichid, de trei ori pe zi. Durata tratamentului este de trei săptămâni.

Arsuri la stomac

Înainte de fiecare masă, se mănâncă câte patru-cinci boabe de mazăre proaspătă sau uscată, înmuiate în apă. Este indicat să se administreze în fiecare zi, timp îndelungat, pentru cel puţin şase luni.

Furuncule, eczeme, răni purulente

Două linguri de pulbere de mazăre se amestecă bine cu un albuş de ou. Se aplică pe zona afectată, lăsând să acţioneze cel puţin o oră. Se clăteşte cu ceai de muşeţel călduţ, conform www.formula-as.ro.

Întăreşte oasele şi îmbunătăţeşte vederea

Aşa cum am mai spus, mazărea conţine o cantitate mare de vitamina K şi B6. Acestea au rolul de a întări oasele şi astfel previne osteoporoza şi ateroscleroza. Mazărea este recomandată şi persoanelor care au probleme cu vederea sau care vor să le prevină. În urma unor studii, cercetătorii au dovedit că această legumă dacă este consumată des poate să îmbunătăţească vederea. De acest lucru fiind responsabil un compus al acestei legume numit luteină.

Te ţine departe de diabet

Specialiştii spun că persoanele care consumă această legumă în mod frecvent au un risc mult mai scăzut de a face diabet, decât persoanele care nu obişnuiesc să mănânce mazăre. Această legumă are un index glicemic scăzut, aşa că ea nu măreşte nivelul de zahăr din sânge.

Îmbunătăţirea activităţii cerebrale

Boabele uscate de mazăre se dau prin râşniţa de cafea, iar pulberea obţinută se conservă până la trei-patru luni, în pungi de hârtie, într-un loc uscat. Se administrează zilnic câte o jumătate de linguriţă, înainte de masă. Este indicată în special persoanelor active, foarte solicitate intelectual.

Loading...
 
 

Citește și