Dieta cu apă. Cum poţi slăbi cu apă minerală

Ultima actualizare:

    Dieta cu apă minerală este benefică pentru organismfoto: Facebook
Dieta cu apă minerală este benefică pentru organismfoto: Facebook

Dieta cu apă minerală este cea mai indicată în curele de slăbire. Băută cu o jumătate de oră îniante de masă creşte senzaţia de saţietate. Medicii recomandă să consumi apă minerală şi între mese pentru a asigura o hidratare optimă. Mai mult, apa minerală accelerează organismul şi topeşte grăsimile, ceea ce ne şi dorim atunci când vrem să slăbim.

Apa minerală conţine minerale necesare bunei funcţionări a organismului. Iar dieta cu o astfel de apă nu numai că ajută la slăbire ci şi la compensarea deficitului acestor elemente. Iodul, calciul şi magneziul din apa minerală stopeaza foamea şi intensifică procesul de ardere a caloriilor. De asemenea, grăbeşte procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Un pahar cu apă minerală băut înainte de masă creşte senzaţia de saţietate şi astfel mâncăm mai puţin. În plus, nu conţine calorii, astfel că putem să bem cu încredere apa minerală. Medicii recomandă alternarea consumului de apă minerală cu apă plată, într-o alimentaţie sănătoasă.  

Însă trebuie să ţinem cont că pentru a ne hidrata corespunzător trebuie să bem cel puţin 8 pahare cu apă în cursul unei zile, pentru o hidratare optimă şi pentru a remineraliza organismul.

Iată cum poţi să slăbeşti bând apă minerală

Mai întâi trebuie să subliniem faptul că nu trebuie să bei doar apă ca să slăbeşti. Cele 8 pahare de apă se alternează cu o mâncare sănătoasă.

Astfel, dimineaţa, înainte de micul dejun, putem să bem un pahar cu apă minerală sau chiar plată, în care adăugăm sucul de la o jumătate de lămâie. Nu adăugăm zahăr.

La o oră după micul dejun, mai bem un pahar cu apă. Înainte de prânz, bem din nou un pahar cu apă minerală. Înainte de cină, bem din nou un pahar cu apă, apoi încă un pahar cu o oră înainte de culcare. Restul cantităţii de apă se bea în cursul zilei atunci cnd apare senzaţia de sete. Sau chiar de foame. Este important de ştiut că nu doar 8 pahare cu apă pe zi este indicat să bem. Dacă avem o greutate mai mare, trebuie să bem mai multă apă pentru a ajuta organismul să elimine toxinele.

Mâncăm când ne e sete

Atunci când organismul nostru este deshidratat simţim în primul rând senzaţia de foame. Şi acest lucru se întâmplă mai ales în timpul curelor de slăbire. Atunci suntem tentaţi să recurgem la tot felul de gustări pentru a ne potoli foamea. Specialiştii spun că e mai bine să bei un pahar cu apă minerală şi abia după acest gest, dacă senzaţia de foame nu dispare, putem să luam o gustare. Această gustare trebuie să fie însă un fruct sau o salată sau carne slabă fiartă, la grătar sau preparată la cuptor.

De asemenea, medicii şi nutriţioniştii demontează mitul conform căruia apa minerală îngraşă. Multă lumea fugea de apa minerală pentru că le era teamă de balonare. Însă specialiştii spun că de fapt este sănătooaseă şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult, apa minerala accelerează metabolismul și ne ajuntă să ardem mai repede depozitele adipoase. Pentru rezultate și mai bune, putem adaugă suc proaspăt de lămâie în apa pentru o senzație plăcută de revigorare.

Beneficiile dietei cu apă minerală

Apa minerală grăbește procesul de eliminare a toxinelor acumulate la nivelul ficatului. Pentru a slăbi trebuie să menţinem o hidratare corespunzătoare. Apa minerală este excelentă pentru hidratare, mai ales înainte și după un antrenament la sală.

Apa minerală carbogazoasă are între 500 și 1500 de mg minerale pe litru și este benefică atunci când vrem să slăbim. În comparaţie, apa oligominerală, adică cea plată, conține între 50 și 500 de mg minerale pe litru, ceea ce înseamnă că nu are puterea de a oferi acele microelemente de care organismul are nevoie pentru a scăpa de carențe.

În cazul în care există o carență de calciu care împiedică slăbirea, este recomandată  o apă minerală bogată în calciu.

Totodată, bicarbonatul de sodiu conţţinut de apa minerală combate hiperaciditatea gastrică și menține nivelul pH-ului la nivelul sistemului digestiv în limite normale.

Însă nici excesele nu sunt bune. Un consum exagerat de apa poate duce la un dezechilibru electrolitic în organism.

Citeşte şi: 

Iată la ce să te uiţi când cumperi apă minerală!

Florin Chilian a slăbit 13 kg în 15 zile, doar cu apă și cafea. Cum funcționează dieta-șoc și ce spun medicii

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net