De ce să mănânci mere în fiecare zi

Citeste tot despre: 

Excelente ca gustare între mese, mai ales în perioada dimineţii, merele ocupă un loc fruntaş în topul fructelor care ajută organismul să se meţină sănătos. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Fortifică imunitaatea, întăreşte oasele, menţine inima sănătoasă.

  • Îngrijesc dantura. Nu poate înlocui spălatul pe dinţi, însă atunci când mesteci un măr se stimulează producţia de salivă din gură, reducându-se astfel riscul apariţiei cariilor prin diminuarea nivelului de bacterii. 
  • Stimulează sistemul imunitar. Merele roşii conţin un antioxidant numit quercentina, care ajută la îmbunătăţirea şi fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situaţiile de stress.
  • Protejează oasele. Flavonoidul găsit în măr, numit florizină, poate creşte densitatea osoasă şi poate proteja femeile de osteoporoză. De asemenea, borul este un alt ingredient conţinut de mere care întăreşte oasele. 
  • Scad riscul de diabet. Femeile care consumă cel puţin un măr pe zi prezintă un risc mai mic cu 28% de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele care nu consumă mere. Merele sunt încărcate cu fibre solubile, utile pentru menţinerea echilibrului zahărului din sânge. 
  • Reduc colesterolul. Fibrele solubile găsite în mere se combină cu grăsimea aflată în intestine, fapt ce contribuie la menţinerea în valori normale a colesterolului şi o stare generală bună de sănătate. 
  • Menţin sănătatea inimii. Merele sunt bogate în quercitina, un flavonoid ce protejează inima de apariţia bolilor cardiovasculare. Mai mult, conţin şi potasiu, care joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii inimii: previne apariţia infarctului, reglează tensiunea arterială şi activitatea cardiacă. 
  • Asigură o digestie bună. Indiferent ce problemă ai, fibrele din mere ajută în ambele situaţii. Ele pot fie să stimuleze tranzitul intestinal când sunteţi constipaţi, fie pot absorbi excesul de apă din scaun pentru a încetini activitatea din intestine. 
  • Aport de vitamina A. Merele coapte cresc aportul de vitamina A din organism. O singură porţie conţine 3% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A. Vitamina A e în special utilă în protejarea vederii, şi poate reduce riscul degenerării vederii odată cu înaintarea în vârstă, şi chiar a infecţiilor oculare. 
  • Previn cancerul. Bogate în flavonoizi, merele pot reduce riscul dezvoltării cancerului pancreatic cu până la 23%. Cercetătorii au identificat în coaja mărului mai mulţi compuşi triterpenoizi care au o activitate puternică împotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau sân, conform www.sfatulmedicului.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1