Caisele, pline de vitamine și minerale

Caisele sunt o gustare sănătoasă şi răcoritoare în zilele de vară. Însă, pe lângă aroma lor delicioasă, ele sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului.

Ţin inima sănătoasă. Bogate în apă, caisele contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi au efect diuretic, motiv pentru care sunt ideale în curele de slăbire. Mai mult, sunt o sursă de minerale, cum ar fi potasiu, fier, zinc, calciu şi mangan. Potasiul este un mineral esenţial pentru o inimă sănătoasă. Reprezintă o componentă importantă a celulelor şi a fluidelor corpului, ajutând la reglarea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale.

 

Efect revigorant. Betacarotenul din compoziţia lor, vitaminele C şi E, fibrele, zaharurile şi o serie de oligoelemente (magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom, cobalt) furnizează energie organismului şi reglează procesele metabolice. Au un efect revigorant asupra organismului şi împreună cu o alimentaţie sănătoasă şi un program de exerciţii fizice pot ţine la distanţă stările depresive. Important de ştiut este că înlătură oboseala, stresul şi insomniile, stimulează memoria şi capacitatea de concentrare.

Ajută în anemie. Prin conţinutul de fier, caisele combat anemia. Tot conţinutul acesta ridicat de vitamine şi minerale ajută la combaterea asteniei. Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează astfel inima, conform www.alegesanatos.ro.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1