Beneficiile antioxidanților pentru sănătate. Iată câteva surse naturale

scortisoara.jpg

scortisoara
Scorțișoara este o sursă bună de antioxidanți
foto: pixabay.com

Când suntem obosiți și lipsiți de energie, organismul trage un semnal de alarmă. În astfel de situații, antioxidanții vin în ajutorul nostru.

Meniul nostru zilnic trebuie să conțină o cantitate mai mare de alimente cu antioxidanți  care să ne revigoreze organismul. Antioxidanții reprezintă un complex de elemente nutritive-vitamine și minerale-, dar și enzime care reduc efectele toxice ale radicalilor liberi. Specialiștii în sănătate susțin că deficiența de antioxidanți poate duce la apariția multor afecțiuni cronice, precum sindromul Alzheimer, cancerul, bolile cardiovasculare, hipertensiunea, cataracta, diabetul, tulburările mentale sau artrita reumatoidă.

Scorțișoara

Studiile recente efectuate pe animale au demonstrat că unele mirodenii sporesc capacitatea insulinei și metabolizează glucoza.

Despre scorțișoară se spune că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. S-a constat că dr. Richard Anderson folosește frecvent scorțișoara la micul dejun, în amestec cu cerealele. Medicul studiază efectele medicinale ale acestei mirodenii și susține că diabeticii care au consumat un vârf de linguriță de scorțișoară pe zi i-au raportat efectul benefic pe care l-au resimțit asupra nivelului de colesterol și zahăr din sânge . Scorțișoara poate îmbunătăți performanțele insulinei și mărește puterea organismului de a transforma glucoza în energie.

Broccoli

broccoli.jpg

broccoli
foto: pixabay.com

Această legumă este bogată în fibre solubile și insolubile, în vitaminele C și K. Consumul de broccoli are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care: reduce colesterolul, susține sănătatea inimii, ajută la menținerea sănătății oaselor, scade reacțiile alergice și inflamația din organism.

Lămâia

Acest fruct conține multă vitamina C, fier, fosfor, potasiu, calciu și zinc. Are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și anticancerigene și stimulează imunitatea, îmbunărățește digestia și este de folos persoanelor care vor să slăbească.

Orezul brun

În comparație cu orezul alb, cel brun oferă minerale și fibre, printre care calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan, seleniu și cupru. De exemplu, 100 gr de orez brun furnizează organismului 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor și 0,14 mg de vitamina B1.

Ceaiul negru și ceaiul verde

Ceaiul negru conține polifenoli (antioxidanți), minerale și vitamine. Cantitatea de polifenoli din ceaiul negru este mai mică decât ce din ceaiul verde, însă cantitatea de cafeină este de 2-3 ori mai mare.

Loading...
 
 

Citește și

  • Este una dintre cele mai consumate băuturi din lume și are proprietăți antioxidante. Această băutură este un adevărat medicament așa cum menționează numeroși fitoterapeuți. Cercetările știinfice au arătat că ceaiul verde întărește sistemul imunitar și împiedică formarea tumorilor. Ceaiul verde are cel mai ridicat conținut de antioxidanți printre care și EGCG, care este de 100 de ori mai eficient decât vitamina C.

  • catina

    Terapeuții apreciază cătina , un arbust rezistent atât la arșiță, cât și la ger. În sezonul rece însă, nutriționiștii recomandă administrarea fructelor de cătină, aceste vitaminizante naturale, mai ales în tratarea afecțiunilor respiratorii și pentru imunitatea scăzută. S-a constatat că tratamentele cu cătină s-au dovedit eficiente și în încetinirea proceselor de îmbătrânire.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1