Virusul din China care provoacă pneumonie ucide din nou. E alertă şi în Romania!

Ultima actualizare:

    Cazurile în creștere au confirmat o epidemie de gripă în România Foto: arhivă personală
Cazurile în creștere au confirmat o epidemie de gripă în România Foto: arhivă personală

Este alertă din cauza coronavirusului care provoacă pneumonie. Un bărbat de 69 de ani a murit, miercuri, la Wuhan, acolo unde maladia a fost detectată pentru prima dată luna trecută. În România, autorităţile spun că au anunţat spitalele de existenţa virusului, dar că posibiltatea să ajungă în ţara noastră este redusă.

Agentul patogen al pneumonie virală misterioase apărută în China este din aceeaşi familie cu cel care provoacă SARS (sindromul respirator sever acut), spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Anunțul conform căruia un bărbat de 69 de ani a murit din cauza unei pneumonii virale provocate de coronavirusul din China a fost făcut de Comisia pentru Igienă şi Sănătate din Wuhan, pe site-ul său de internet, potrivit Digi24.ro.

Pacientul, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a confruntat cinci zile mai târziu cu o agravare a stării sale de sănătate, prezentând o miocardită severă, o funcţie renală anormală şi mai multe organe grav afectate, au precizat autorităţile sanitare.

Conform ultimului bilanţ disponibil, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, iar cinci dintre aceştia se află într-o stare gravă.

Alertă din cauza coronavirusului care provoacă pneumonie

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong, în sezonul 2002-2003, conform Agerpres.

În urma unei anchete, autorităţile sanitare chineze au stabilit că mai mulţi pacienţi sunt vânzători într-o piaţă din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte.

Autorităţile au luat mai multe măsuri, dispunând în special închiderea pieţei în cauză, unde au loc operaţiuni de dezinfecţie şi sunt efectuate analize.

Alte două cazuri de infectare cu misterioasa epidemie au fost detectate în Thailanda şi Japonia, unde autorităţile din cele două ţări afirmă că pacienţii s-au deplasat la Wuhan înainte de spitalizare.

Spitalele din România au fost anunţate cu privire la acest virus

Specialiştii spun că este puţin probabil ca acesta să ajungă până în ţara noastră, însă spitalele au fost puse în gardă.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a spus la Digi24 că nu ar trebui să ne îngrijorăm, dar ar trebui să luăm măsuri sau să ne pregătim pentru lucruri care ar putea să se întâmple. „Infecțiile virale pot avea o evoluție imprevizibilă, nu există un tratament țintit, ca la antibiotice. Dacă vorbim de China, e adevărat că distanța e mare, dar și migrația umană e în plină desfășurare, așa că un astfel de lucru poate să se întâmple și pot să fie mai multe cazuri. Pot fi mai multe forme, poate fi o formă simplă, să treacă precum o răceală, sau poate să fie o pneumonie severă cu complicații, care să ducă la deces, așa cum s-a întâmplat și în China”, a spus el.

Ce este coronavirusul misterios din China  

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Digi24 că este vorba despre o nouă formă de coronavirus care dă infecție respiratorie.

„Lumea s-a confruntat cu două situații opuse – una extrem de gravă, în 2002, cu acel sindrom SARS care producea o infecție respiratorie adesea mortală și care a reușit să fie controlat după ce s-au înregistrat 800 de decese în China, și o altă boală, mult mai puțin agresivă, care se manifestă în Orientul Mijlociu și care dă anumite infecții respiratorii, pneumonii, care au o evoluție mai puțin gravă”, a spus el.

Referitor la coronavirusul periculos din China, profesorul Alexandru Rafila spune că oricine se poate îmbolnăvi, oricine vine în contact cu o persoană infectată, și atunci statele iau măsuri în ceea ce privește posibile cazuri pe teritoriul național.

Simptomelele coronavirusului

Semnele comune de infecție cu coronavirus includ simptome respiratorii, febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație. În cazuri mai severe, infecția poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moarte.

Cine poate face virusul periculos

Potrivit observatiilor medicilor, boala afectează într-un mod deosebit de grav bărbaţii de peste 60 de ani. Nu există deocamdată vaccinuri sau tratamente eficiente împotriva acestei noi varietăţi  de SARS. Oamenii de şiinţă, de asemenea, nu au fost în măsura să stabilească cauza focarelor de boală şi căile de transmitere de la om la om, potrivit sfaturimedicale.ro.

Tratamentul infecţiei cu virusul periculos din China

Deocamdată, nu existaăm niciun vaccin sau un alt tratament pentru prevenirea virusului din China care provoacă pneumonie. Doar simptomele bolii pot fi tratate. Se administrează un tratament de susținere pentru a combate afectarea viscerala, respiratorie și renală. Chiar dacă, până acum, niciun tratament antiviral nu s-a dovedit eficient, cercetătorii americani au arătat că la maimuțe combinația de ribavirina cu interferon-alpha 2b, doua medicamente antivirale utilizate în tratamentul hepatitei C, poate împiedică multiplicarea coronavirusului. Dar aceasta combinație trebuie încă studiată înainte de a fi utilizata la om, se mai arată într-un articol scris pe site-ul sfaturimedicale.

Măsurile pentru prevenirea infectării cu virusul misterios din China

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila a mai transmis la Digi 24, că pricipalele măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul misterios presupun ca la porțile de intrare, de obicei aeroporturi, să existe personal medical instruit care să poată să identifice aceste cazuri, să izoleze pacientul. „Singapore a introdus pentru acest caz un sistem de monitorizare a temperaturii celor care vin din regiunea Wuhan din China, unde s-au înregistrat aceste cazuri, deci nu la toate zborurile. Nu e cazul încă în România, dar anumite precauții trebuie luate”, a explicat medicul Rafila.

Recomandările standard pentru a preveni răspândirea infecției includ spălarea periodică a mâinilor, acoperirea gurii și nasului atunci când tuse și strănut, gătirea completă a cărnii și a ouălor. Evitați contactul strâns cu cineva care prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse și strănut.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net