Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă descoperirea unui nou virus mortal

Ultima actualizare:

    Virusul a făcut deja trei victime (Foto: Shutterstock)
Virusul a făcut deja trei victime (Foto: Shutterstock)

În plin sezon al virozelor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, un anunţ îngrijorător: s-a descoperit un nou virus mortal, care face parte din familia coronavirus, ce include şi SARS, dar şi obişnuita răceală.

Ce deosebeşte acest virus nou de SARS este faptul că distruge foarte repede rinichii pacien­tului, a anunţat OMS. Deja un bărbat saudit a murit din cauza acestui coronavirus, în luna iunie, iar un bărbat din Qatar a fost spitalizat în Londra cu acest virus după ce a vizitat Arabia Saudită. Tocmai de aceea, OMS a lansat un apel către ţările din întreaga lume să monitorizeze atent infecţiile respiratorii acute. Specialiştii OMS recomandă, de asemenea, doctorilor să „testeze toţi pacienţii ce par să sufere de pneumonii fără explicaţie pentru a vedea dacă noul coronavirus este prezent în corpul lor".

Conform unui studiu publicat de curând în jurnalul ştiinţific al Societăţii Americane pentru Microbiologie, virusul misterios pare înrudit cu o boală întâlnită la lilieci. „Cea mai apropiată «rudă» a acestui virus este întâlnită la liliecii din Asia. Nu există virusuri umane similare acestuia", a anunţat Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus din Olanda. Aşadar, specialiştii pornesc de la presupunerea că sursa acestui virus este una animală.

image
image
image
image
image
image
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net