5 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii

alimente-lapte-alune.jpg

alimente-lapte-alune-migdale
Dacă vreţi să vă bucuraţi de un ten care să nu vă trădeze vârsta, includeţi în dietă cât mai multe din alimentele benefice pielii
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Îmbătrânirea este un proces normal accentuat de poluare, expunerea excesivă la soare, îngrijirea necorespunzătoarea a pielii şi alimentaţia greşită. Iată 5 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii.

Alegeți alimente sănătoase care cuprind substanţe nutritive vitale, precum minerale, vitamine, grăsimi bune şi antioxidanţi. Acestea sunt benefice pentru sănătate, dar şi pentru piele şi păr.

Nutriţioniştii sunt de părere că un plan de dietă care include alimente prietenoase cu pielea va ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii şi va creşte perioada în care să vă bucuraţi de un ten fără riduri, cu aspect mai tânăr, scrie adevarul.ro.

Colagenul este protectorull pielii, de el depinzând pielea netedă fără riduri. Deci, alimentele bogate în vitamine A, C şi E, biotină, acid elagic şi antioxidanţi sunt bune pentru piele, deoarece ajută la creşterea producţiei de colagen.

5 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii

Aşadar, dacă vreţi să vă bucuraţi de un ten care să nu vă trădeze vârsta, includeţi în dietă cât mai multe din alimentele benefice pielii: 

Lămâie

Bogată în vitamina C, lămâia are numeroase beneficii pentru piele. Sporeşte producţia de colagen şi face pielea mai elastică. De asemenea, îmbunătăţeşte tonusul, îndepărtând petele. 

Legume verzi

Au beneficii excepţionale pentru sănătate, dar şi pentru piele. Conţin o cantitate bogată de calciu, fosfor şi vitamine precum A, C, K, B 1 şi 2. Cresc circulaţia oxigenului şi a mineralelor la nivelul pielii şi, de asemenea, acţionează ca un antiseptic intern. Mai mult, ajută în combaterea radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea. 

Nuci

Nucile conţin o cantitate mare de acizi graşi omega-3, vitamina B, C şi E, împreună cu multe minerale esenţiale, cum ar fi zinc, seleniu, fosfor. Aceste minerale şi vitamine conferă tenului un aspect mai tânăr.

Migdale

Migdalele furnizează o cantitate mare de vitamina E, fiind recunoscute datorită beneficiilor pe care le au asupra pielii. Oferă hidratare tenului şi repară celulele deteriorate. De asemenea, protejează pielea împotriva razelor solare periculoase. 

Afine

Bogate în vitaminele A şi C, împreună cu un puternic antioxidant, antocianină, afinele sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc tenului. Protejează pielea de razele ultraviolete şi de poluare.

Citește și:

Cum a învins Florin Călinescu cancerul de piele

Ceașca de sănătate: Infuzia de chimen și sucul de lămâie, tonice pentru memorie

Loading...
 
 

Citește și

  • Sucul de lămâie aduce beneficii majore sănătăţii. Pe lângă faptul că este relaxant şi răcoritor, o limonadă este utilă pentru tratarea accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare, reducerea temperaturii corpului. Acelaşi suc de lămâie este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru piele.

  • doctor alunita femeie cancer piele

    Statisticile sunt alarmante: incidența melanomului, forma cea mai severă a cancerului de piele, crește de câteva decenii și se dublează la fiecare 10 ani. Soarele este un factor important de risc, de aceea, măsurile de protecție sunt mai mult decât necesare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1