Cum a învins Florin Călinescu cancerul de piele

florin-calinescu.jpg

florin calinescu
Florin Călinescu şi-a ascuns suferinţa şi a continuat să fie activ atât la tv, cât şi acasă
foto: BLITZ

Ce diagnostic şocant a primit Florin Călinescu! Unul dintre cei mai cunoscuți actori și oameni de televiziune din România şi-a derschis sufletul şi a povestit despre cancerul de piele pe care l-a învins. Juratul de la "Românii au talent" a fost operat la nas, iar după intervenţie medicii l-au asigurat că este complet vindecat.

Puține au fost momentele în care Florin Călinescu (62 de ani) şi-a povestit dramele personale. Vedeta Pro TV a acceptat să vorbească despre un diagnostic și o problemă de sănătate, care, la primul impuls, pare greu de acceptat, de gestionat sau de vindecat. Juratul de la Românii au talent a fost diagnosticat cu cancer de piele, boală pe care a învins-o. Tumora era localizată la nivelul nasului. Iniţial, omul de televiziune a crezut că este o bubiţă banală, dar treptat a crescut lent în dimensiune, iar în ultima fază a început să ulcereze și părea că nu se vindecă. 

calinescu.jpg

Florin Călinescu
foto: captură video Pro Tv

“N-am o problemă... până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!", şi-a început Florin Călinescu povestea.

Florin Călinescu a rămas cu o cicatrice la nas

Vedeta Pro Tv a fost descoperit cu cancer de piele la clinica medicului dermatolog Mihaela Leventer. După şocul iniţial al diagnosticului, a urmat o biopsie a pielii, cu rezultat în maximum 48 de ore, pentru confirmare. Intervenția chirurgicală s-a făcut prin microchirurgia Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate rădăcinile, iar apoi s-a închis operația. Aceeaşi tehnică a fost folosită şi în cazul lui Ghoerghe Turda

“Această tumoră nu pune viața în pericol imediat, dar, ignorată, ajunge să penetreze structura osoasă și să pătrundă până la creier. De cele mai multe ori, această formă de cancer de piele produce mutilări, cu ulcerații foarte mari, până la desfigurare, distrugerea nasului, ochilor și a țesuturilor alăturate tumorii atunci când evoluează necontrolat sau când este tratată insuficient”, a declarat dr. Mihaela Leventer,medicul dermatolog care l-a tratat pe omul de televiziune.

Cancerul de piele cu care a fost diagnosticat Florin Călinescu este specific persoanelor care stau mult la soare, fără prea multe măsuri de protecție în acest sens. Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer întâlnit la om. În România nu există statistici naționale, dar se estimează un număr de aproximativ 45,000 de cazuri noi pe an. "Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather”, a completat Florin Călinescu.

După operație, Florin Călinescu a rămas cu un semn în jurul nasului, dar după o scurtă perioadă, acesta a fost corectat cu laserul, din punct de vedere estetic. Medicii îl asigură că nu există risc de recidivă, aşadar Florin Călinescu a reușit să învingă cancerul.

 

Citeşte şi:

 

Vărul lui Florin Călinescu s-a sinucis. Coincidență sau blestem?

Florin Călinescu munceşte din greu pentru afaceri, cot la cot cu fiul lui

                

Loading...

Citește și

  • Celebrul actor, care este şi jurat la show-ul “Românii au talent” (PRO TV), este o fire energică la cei 62 de ani ai săi. Dacă la tv îl vedeţi, în fiecare zi de vineri, îmbrăcat la patru ace, iată că atunci când ajunge în căsuţa visurilor lui, de la ţară, Florin Călinescu dă hainele de lux pe cele de grădinar sau de pescar. El s-a mândrit, deunăzi, pe contul de Instagram, cu ograda lui, fanii lăudându-l pentru faptul că a ales un mod de viaţă sănătos.

  • Florin Călinescu a povestit cu lejeritate despre una dintre cele mai memorabile amintiri din tinerețea lui. Avea 15 ani, dar o studentă de la medicină avea o adevărată pasiune pentru el.