Rețete de la cititori: Quiche cu praz

quiche_cu_praz.jpg

farfurie praz llegume
Quiche cu praz
Citeste tot despre: 

Albert Daniel - Bertoni ne-a pregătit quiche cu praz.

Ingrediente Quiche cu praz:

-1 foaie de aluat foietaj
- 500 ml smântână
- 2 ouă + 2 gălbenușuri
- 2 tije de praz
- 3,4 linguri ulei de măsline
- unt (pentru uns)
- sare și piper

Preparare Quiche cu praz:

Prima oară aprindem cuptorul. Trebuie adus la o temperatură de 190-200 grade. Prazul se curăță, se spală si se taie rondele (doar partea albă și cea verde deschis ). Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește prazul pentru 10 minute. Se condimentează. Ouăle și gălbenușurile se bat cu telul și se amestecă cu smântâna, apoi se încorporează prazul călit.
Se unge cu unt o tavă (26-28 cm diametru) și se întinde în ea aluatul. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Răsturnăm compoziția preparată în tavă și nivelăm. Introducem în cuptor pentru 40 de minute.

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și