O rețetă gustoasă pe zi: Penne Arrabbiata de post

penne-arrabbiata-de-post.jpg

penne arrabbiata post preparare
Penne arrabbiata de post
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Penne Arrabbiata de post.

Ingrediente pentru Penne Arrabbiata de post:

500 g penne, 2 cepe, 200 g măsline negre fără sâmburi, 500 g roşii decojite în conserve, 2 ardei verzi iuţi, ulei de măsline, piper şi sare, frunze de verdeaţa (busuioc sau pătrunjel, opţional).

Mod de preparare pentru Penne Arrabbiata de post: 

Într-o oală, pune la fiert apă cu sare şi scufundă pastele când începe să dea în clocot. Lasă-le pe foc în funcţie de indicaţiile de pe ambalaj. Ardeii iuţi se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se taie felii sau rondele. Ceapa se toacă şi ea mărunt. Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline se călesc legumele şi se adaugă măslinele negre feliate. Când ceapa devine aurie, adaugă roşiile din conserve, alături de sare, piper şi alte condimente (după gust). Poţi folosi cu succes busuioc, pentru un plus de savoare. Lasă la fiert câteva minute, iar după ce a dat în clocot de câteva ori, adaugă pennele scurse bine. Amestecă pentru ca aromele să se întrepătrundă. Ornează cu busuioc verde sau cu pătrunjel. Poftă bună! 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Ingrediente: 200 g penne rigate, 500 g pipote şi inimi de pui, 4 linguri ulei de măsline, 2 cepe, 5-6 căţei de usturoi zdrobiţi şi tăiaţi mărunt, 2 linguri pastă de ardei (sau un ardei kapia roşu tocat mărunt), 1/2 conservă roşii cubuleţe, 1/2 linguriţă boia iute/dulce, sare după gust, 2-3 linguri parmezan răzuit (opţional).

  • penne carbonara cu ciuperci reteta

    Pentru cei care iubesc mâncarea italiană şi nu numai am pregătit o reţetă specială: penne carbonara cu ciuperci. Se prepară rapid, iar rezultatele sunt excelente.