De ce e greu pentru jucătoarele de tenis să aibă o relație. Cum au făcut rivalele Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep și noul iubit, surprinși de fotoreporterii Click! pe plajăfoto: Mihai Ionescu/Click!
Simona Halep și noul iubit, surprinși de fotoreporterii Click! pe plajăfoto: Mihai Ionescu/Click!

Simona Halep traversează, poate, cea mai fastă perioadă a vieții ei de până acum. A câștigat cel de-al doilea titlu de Grand Slam, în condițiile în care numeni nu o vedea favorită pe iarba de la Wimbledon, și are un iubit oficial, cu care a fost surprinsă în ipostaze tandre pe plaja de la Mamaia.

Drumul până la această împlinire personală și profesională nu a fost însă deloc ușor. Simona Halep (27 de ani) a avut de depășit greutățile cu care se confruntă majoritatea jucătoarelor de tenis când vine vorba să ajungă la un echilibru benefic între activitatea sportivă și viața de toate zilele.

Cu siguranță, transformarea Simonei este uluitoare, de la puștoaica timidă din 2013-2014, care, conform antrenorilor care au lucrat cu ea de-a lungul timpului, prefera să trimită mesaje ca să nu fie obligată să deschidă gura, inclusiv cu persoanele foarte apropiate, până la tânăra asumată, care se ține de glume cu cei mai în vogă jucători de tenis din circuit, luându-l peste picior pe Juan Martin del Potro la ieșirea dintr-o conferință de presă, lansându-i o provocare lui Stan Wawrinka legată de faimoasa lui lovitură de rever ori jucând cartea modestiei cu Rafael Nadal la tragerea la sorți a tabloului de anul acesta de la Roland Garros.

Simona Halep și Juan Martin del Potro s-au îmbrățișat la o conferință de presă de la Roland Garros 2019
Simona Halep și Juan Martin del Potro s-au îmbrățișat la o conferință de presă de la Roland Garros 2019

Și totuși, puțini se așteptau ca fostul număr 1 WTA să fie atât de deschisă în legătură cu noul ei iubit, omul de afaceri machedonean Toni Iuruc (40 de ani), cu care s-a sărutat văzul tuturor, pe o plajă aglomerată din Mamaia.

Din câte se pare, Iuruc i-a fost alături Simonei pe toata durata turneului de la Wimbledon, la antrenamente și la meciurile oficiale, și a participat inclusiv la gala organizată în cinstea câștigătorilor din acest an. E de urmărit însă cum va evolua relația celor doi și dacă Simona și Toni vor respecta rețeta care a dat cele mai multe roade până acum în circuitul profesional de tenis.

Cu turnee importante în fiecare lună a anului, organizate în toată lumea, sub presiunea rezultatelor pentru a se putea menține la nivel înalt, obligate să se supună unei rutine stricte de odihnă și antrenament pentru a fi în formă la ora meciurilor oficiale, jucătoarele reușesc cu greu să mențină o relație amoroasă cu cineva care nu este implicat în lumea sportului.

De aceea, cel mai adesea auzim despre jucătoare care s-au cuplat cu antrenorul, cu preparatorul fizic, cu partenerul de antrenament sau cu un coleg din circuitul masculin. Cel mai recent cuplu, Elina Svitolina și Gael Monfils, pare să fie o poveste de succes. Același lucru se poate spune despre Kristina Mladenovic, fosta adversară a Simonei din meciul de Fed Cup cu Franța, și tânăra speranță din circuitul masculin, Dominic Thiem, dar și despre Flavia Pennetta, care s-a măritat cu Fabio Fognini și a devenit mamă la scurt timp după ce a câștigat US Open, cel mai important trofeu al carierei.

Nu la fel au stat însă lucrurile pentru Petra Kvitova, a cărei relație cu Radek Stepanek a eșuat, sau pentru Maria Sharapova, care s-a despărțit de Grigor Dimitrov după doi ani de relație.

Caroline Wozniacki, nuntă de vis, după o logodnă ruptă chiar înainte de a păși spre altar

Caroline Wozniacki (29 de ani), rivala Simonei Halep din finala de anul trecut de la Australian Open, s-a măritat la mijlocul lunii trecute cu fostul jucător NBA David Lee. Caroline și David s-au logodit la sfârșitul anului 2017, după ce daneza a câștigat Turneul Campioanelor, primul titlu major din carieră.

Rory McIlroy a rupt logodna cu Caroline Wozniacki după ce au fost tipărite invitațiile de nuntă
Rory McIlroy a rupt logodna cu Caroline Wozniacki după ce au fost tipărite invitațiile de nuntă

Frumoasa blondă a primit un inel de logodnă cu un diamant de 8,88 carate, opt fiind numărul ei norocos. A fost o nuntă cu repetiție pentru Caro, care a avut parte de o experiență traumatizantă în mai mai 2014, când logodnicul ei de atunci, jucătorul de golf Rory McIlroy, a rupt logodna imediat după ce au fost tipărite invitațiile de nuntă.

David Lee este nelipsit din boxa Carolinei, o însoțește peste tot și trăiește la intensitate maximă fiecare meci oficial.

Relația Serenei Williams cu antrenorul Patrick Mouratoglu, dezvăluită de Maria Sharapova

Căsătorită acum cu cofondatorul Reddit, Alexis Ohanian, și mama unei fetițe de aproape doi ani, Serena Williams (37 de ani) a avut partea ei de relații eșuate înainte de a-și găsi fericirea. Cea mai controversată a fost relația cu antrenorul ei, francezul de origine greacă Patrick Mouratoglu, care era căsătorit în momentul în care a început idila cu adversara Simonei din finala de la Wimbledon. Cea care a dat cărțile pe față, într-un moment de furie, la o conferință de presă, a fost rivala Serenei, Maria Sharapova. Totul s-a întâmplat la Wimbledon 2013, după ce Serena a declarat despre Masha că e ”plicticoasă”. ”Dacă Serena tot vrea să abordeze chestiuni personale, atunci ar trebui să vorbească despre relația ei și despre iubitul ei, care era însurat, care divorțează acum și care are copii - și nu să distragă atenția spre alete lucruri”, a răbufnit Sharapova în fața jurnaliștilor.

Serena Williams și Patrick Mouratoglu s-au cuplat când antrenorul era căsătorit
Serena Williams și Patrick Mouratoglu s-au cuplat când antrenorul era căsătorit

Relația lor nu a ținut însă mai mult de un an, iar în 2014 Serena recunoștea la US Open că este singură. Un an mai târziu îl cunoștea pe Alexis Ohanian, iar restul e deja istorie.

Petra Kvitova, singură după ce a fost atacată cu un cuțit în propria casă

Petra Kvitova trece printr-o perioadă dificilă în plan personal, în ciuda succesului înregistrat la revenirea în circuit după ce a fost atacată cu un cuțit în propria casă. ”Nu mai am încredere în oameni acum. Mai ales în bărbați. Probabil ăsta e motivul pentru care sunt singură. Am încredere doar în oamenii pe care-i știu de mult, nu și în persoanele pe care abia le-am cunoscut. De exemplu, nu pot să urc într-un taxi singură cu un bărbat. Când sunt pe stradă, în oraș, aproape că alerg. Uneori mă gândesc cu groază că mă urmărește cineva. E foarte greu”, a dezvăluit cea mai bună prietenă din circuit a Simonei Halep.

Petra Kvitova și Radek Stepanek au format un cuplu și pe terenul de tenis și în afara acestuia
Petra Kvitova și Radek Stepanek au format un cuplu și pe terenul de tenis și în afara acestuia

În 2016, Petra a rupt logodna cu jucătorul ceh de hochei Radek Meidl, invocând imposibilitatea de a-și pune de acord programul. ”El joacă iarna în Cehia, eu vara, ceea ce este foarte ciudat”, a declarat la vremea respectivă jucătoarea de tenis. Înainte de Meidl, Petra a avut o relație eșuată cu jucătorul de tenis Radek Stepanek, un adevărat devorator de tenismene, care a mai fost căsătorit cu Nicole Vaidisova și logodit cu Martina Hingis.

Maria Sharapova și Grigor Dimitrov, o poveste de dragoste cu final nefericit

Maria Sharapova (32 de ani) și Grigor Dimitrov au format, timp de doi ani, începând din mai 2013, unul dintre cele mai frumoase și mai neașteptate cupluri din circuitul profesionist de tenis. Când a aflat, de la un prieten comun, că Dimitrov, pe atunci în vârstă de 21 de ani, vrea numărul ei de telefon, Masha i-a căutat vârsta pe Google, ca să vadă dacă nu cumva e pe cale să comită o ilegalitate.

Maria Sharapova și Grigor DImitrov, unul dintre cele mai neașteptate cupluri din tenis
Maria Sharapova și Grigor DImitrov, unul dintre cele mai neașteptate cupluri din tenis

A urmat o perioadă lungă de tatonări, mai întâi prin e-mail, apoi prin mesaje pe telefon, apoi prin discuții la telefon, în cele din urmă pe Skype. Urmarea a fost că Dimitrov s-a îndrăgostit lulea, iar prințesa de gheață a început să se topească încet, dar sigur. Relația lor a durat doi ani, dar s-a sfârșit pentru că el și-ar fi dorit ca ea să-l susțină la meciuri din tribune, iar ea nu era pregătită să renunțe la propria carieră pentru asta.

Citește și:

EXCLUSIV Simona Halep, sărut pasional cu noul iubit pe plajă la Mamaia. Arată perfect împreună

Dramă pentru un fost lider mondial! Soțul a lăsat-o fără bani și vrea să-i ia copiii

image
image
image
image
image
image
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net