Copiii gimnaştilor calcă pe urmele părinţilor campioni

Ultima actualizare:

    Alexandru Urzică (6 ani) e ajutat de tatăl său să lucreze la paralele
Alexandru Urzică (6 ani) e ajutat de tatăl său să lucreze la paralele

Aşchia nu sare departe de trunchi! Patru foşti campioni mondiali la gimnastică, premiaţi cu medalii de aur, duc mai departe pasiunea pentru sport prin intermediul copiilor lor. Daniela Silivaş, Marius Urzică, Marian Drăgulescu şi Marius Tobă sunt profesori pentru cei mici şi se mândresc deja cu performanţele lor.

Când unii copii se joacă cu păpuşi sau maşinuţe, alţii transpiră din greu pe aparate şi visează la medalii, la performanţă şi la cea mai înaltă treaptă a podiumului. Deşi meseria de gimnast este una grea, care implică sacrificarea celei mai frumoase perioade a vieţii, sunt copii care asta îşi doresc să facă. Au urmat exemplul şi au moştenit pasiunea părinţilor lor, gimnaşti de renume, medaliaţi cu aur.

La vârsta de 37 de ani, Marian Drăgulescu este octuplu campion mondial la gimnastică. A inventat prima săritură care îi poartă numele, în urmă cu aproape 20 de ani, şi este executată de majoritatea sportivilor din gimnastica mondială. Fiul său, Richard, îi calcă pe urme, iar Marian nu poate decât să fie mândru. Băieţelul în vârstă de 12 ani munceşte din greu pentru un palmares ca al tatălui, iar acum se antrenează la Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa. În primăvara trecută, gimnaştii reşiţeni au primit aparate noi în sală, aşa că micuţul este cu atât mai silitor. 

Şi feciorul lui Marius Urzică este la fel de pasionat de gimnastică. La vârsta de 6 ani, Alexandru este extrem de încântat de sărituri, face perfect şpagatul şi îi place şi calul cu mânere - aparat la care tatăl său a devenit campion olimpic în anul 2000. Marius speră ca fiul său să îi depăşească performanţa. 

Cei mici au câştigat şi ei medalii

Una dintre cele mai mari gimnaste din istoria acestui sport, Daniela Silivaş (46 de ani), are o fată care îi calcă hotărât pe urme. Născută în 2005, Ava Luciana face gimnastică de la doi ani. A început în joacă, în sala unde antrena mama ei, apoi lucrurile au devenit serioase şi pasiunea s-a transformat în activitate de zi cu zi. Ava Silivaş-Harper lucrează în jur de şase ore pe zi în sală, iar rezultatele se văd la fiecare concurs, ea fiind o abonată la medalii la categoria ei de vârstă. 

Un alt gimnast de performaţă, multiplu laureat la Campionatele Mondiale şi Europene, Marius Tobă, este profesor pentru fiul său. După 32 de ani de carieră în gimnastică, Tobă se preocupă de carierea sportivă a lui Andreas şi îşi doreşte să ajungă cât mai sus în domeniu. 

Andreas Tobă a participat până acum la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Campionate Mondiale şi Europene, şi este un ”pion” principal în echipa Germaniei, excelând în finale la bară şi cal cu mânere. ”Fiul meu concurează pentru Germania, la fel ca şi mine. Eu am fost «obligat» să plec în Germania să-mi rezolv problemele de sănătate. Cei de acolo m-au ajutat şi pentru asta le sunt dator. La vremea aceea, cei din Federaţia Română de Gimnastică nu mi-au putut asigura tratamentele de care aveam nevoie să fiu în formă”, a spus Marius Tobă pentru radioresita.ro.

Marius Tobă are 50 de ani şi locuieşte, în prezent, la Hannover, unde se ocupă de pregătirea fiului său, Andreas, care în aceste zile se antrenează pentru participarea la Campionatele Mondiale programate la Doha.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net