Ştrandul Moghioroş, închis de autorităţi după ce 7 copii au ajuns la spital. Ce nereguli s-au găsit

strand-moghioros-bucuresti.jpg

Autorităţile au venit în control la ştrandul Moghioroş după ce mai multe persoane au acuzat intoxicaţii cu clor
Ştrandul Moghioroş din Capitală a fost închis de autorităţi
foto: captura Facebook

Ştrandul Moghioroş din cartierul Drumul Taberei din București a fost închis, luni, temporar, după ce 7 copii şi 2 adulţi au ajuns la spital. Aceştia aveau stări de rău, ameţeli şi greaţă.

Măsura închiderii celui mai cunoscut ştrand din Capitală a fost luată în urma controalelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţiei de Sănătate Publică, după ce victimele au spus că de vină pentru starea de rău au fost vaporii de clor pe care i-au inhalat.

Ce nereguli s-au găsit la ştrand

Au fost prelevate probe de apă din bazine, dar s-au constatat şi alte nereguli.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni seara, că Direcția de Sănătate Publică București a suspendat activitatea ștrandului Moghioroș până la remedierea deficiențelor constatate.

„În urma sesizării Poliției sector 6 cu privire la intoxicația cu clor a mai multor persoane, printre care și copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente.

Până la determinarea rezultatului final și remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activitățiii acestei unități", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru protecţia Conusmatorilor spun că au fost probleme şi la restaurant.

“Nu ştiu ce apa e, ce zeama o fi. Am luat din toate cele trei bazine, deficiențele sunt multiple. Noi alegem să oprim activitatea prestării de servicii. Am reuşit să intrăm şi în restaurantul acestui operator economic, şi acolo sunt deficienţe, spunem noi, majore”, a precizat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, pentru stirileprotv.ro.

Şapte copii şi doi adulţi au ajuns la spital

Luni după-amiză, mai mulţi adulţi şi copii au început să se simtă rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce se aflau pe marginea piscinei. Ei au spus că au simţit miros puternic de clor. Şapte minori au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă doar unul dintre ei a fost internat.

„Au fost şapte copii cu intoxicaţie accidentală cu clor (vapori). Nu au pus probleme medicale de câns s-au prezentat la spital. Doar unul a rămas internat pentru supraveghere medicală. Starea lui este bună. Se externează”, a declarat, marţi, pentru Click! Raluca Alexandru, purtătărul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”. Adulţii au fost duşi la spitalele Floreasca şi Universitar. Aceştia nu au pus probleme mari de sănătate.

 

Citeşte şi: 

Uite la ce s ă fii atent când mergi la ştrand

Ce boli se iau de la ştrand sau piscină

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

  • strand crangasi

  • Se anunţă arşiţă în toată ţara, iar medicii recomandă să nu ieşim din case la ore de vârf. Străzile sunt pustii, iar prin magazine bate vântul. Nici la terase nu se mai încumetă lumea pe o vreme ca asta. Sunt însă şi locuri care gem de oameni chiar şi la peste 40 de grade la umbră. E vorba de piscine şi ştranduri, unde nu mai ai loc nici să arunci un ac. Ba chiar unele şi-au prelungit programul şi funcţionează inclusiv pe nocturnă. Reporterii Click! au dat o raită prin oraş şi au ales cele mai bune locuri de bălăceală pentru cei care nu au apucat încă să plece în vacanţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1