Uite la ce s ă fii atent când mergi la ştrand

Citeste tot despre: 

A venit căldura, iar ştrandurile şi-au deschis deja porţile. Dacă vrei să-ţi petreci câteva ore de relaxare la plajă şi la scăldat trebuie să te gândeşti de două ori înainte de a alege locul potrivit. Click îţi spune la ce să fii atent când mergi la bazin.

Există un spaţiu amenajat pentru garderobă?

Atenţie unde îţi laşi bunurile. Un ştrand care se respectă are în incinta sa un vestiar sau o garderobă. Aici îţi poţi lăsa hainele, încălţămintea, cheile de la casă, ceasul de la mână şi chiar telefonul mobil.

Asta, cu o sigură condiţie: vestiarul sau garderoba să prezinte încredere, iar lucrurile tale personale să fie în deplină siguranţă! În cazul în care nu eşti mulţumit de serviciile care ţi se oferă, nu risca!

Atenţie la starea grupurilor sanitare!

Pentru a preveni îmbolnăvirile, fii atent la starea de igienă a grupurilor sanitare. Acestea trebuie să fie în permanenţă curate! Un grup sanitar sigur care nu prezintă pericol pentru sănătate trebuie să fie curat, dotat cu gresie, faianţă şi chiuvete în stare bună de funcţionare.

Sfat: Când mergi la toaletă, foloseşte întotdeauna papuci! Nu intra în grupul sanitar în picioarele goale. În plus, după ce te-ai scăldat, este obligatoriu să faci duş.

Există punct de prim-ajutor?

În cazul în care ai nevoie de un prim ajutor medical (ţi-ai luxat glezna, ai făcut insolaţie, te-ai tăiat în cioburi, te-ai înţepat într-un gard etc) există în cadrul ştrandului personal calificat care să-ţi acorde îngrijirile necesare? Pune-ţi această întrebare înainte de a alege ştrandul la care să te duci.

Sfat: Ca să nu ai probleme, când cobori în bazinul cu apă trebuie să fii foarte atent la trepte. Nu te arunca în apă! Rişti chiar să-ţi rupi coloana.

Se respectă normele de igienă?

Angajaţii ştrandului trebuie să asigure normele de siguranţă, curăţenie şi igienă. Zona trebuie să fie dotată cu coşuri de gunoi. Priveşte cu atenţie în jurul tău: ţi se pare curat? Există gunoaie aruncate prin iarbă? Ai văzut plimbându-se în voie câini comunitari? Dacă da, este recomandat ca data viitoare să alegi un alt ştrand.

Se asigură paza şi ordinea?

Furturile sunt un pericol real cu care mulţi dintre noi ne-am confruntat atunci când am mers la ştrand. Este indicat să laşi acasă bunurile de valoare: ceasul de la mână, lănţişoarele şi cerceii de aur, aparatul de fotografiat, chiar şi telefonul mobil. Dacă nu, păstrează-le în siguranţă la garderoba. Gândeşte-te: când eşti în apă, cine va avea grijă de ele?

Cât de curată este apa?

În cazul în care ajungi la ştrand şi observi că apa din bazin este tulbure, nefiltrată corespunzător sau chiar murdară, este recomandat să renunţi la a face baie.

Mai mult decât atât, în apă se pot aduna frunze uscate sau căzute din copaci, fire de iarbă, insecte, fire de păr, pot fi aruncate coji de seminţe, sticle de plastic, de suc şi pahare de bere.


Ce spune dermatologul?- «Te poţi alege cu dermatită»

„Înotul în bazinele de la ştrand poate cauza numeroase afecţiuni ale pielii. Ciuperca piciorului se manifestă prin crăpături ale pielii, miros neplăcut şi mâncărimi la nivelul degetelor piciorului. Infecţiile bacteriene sunt şi ele cauzate de apa din bazine: foliculite, furuncul. Dermatitele de contact, negii, conjunctivita, otita şi infecţiile digestive sunt alte afecţiuni de care poţi suferi dacă apa nu este tratată corespunzător".

Vreme caniculară ziua, averse noaptea

Va fi un weekend călduros, chiar canicular, spun meteorologii. Temperaturile vor urca la 35 de grade în Luna Dunării şi la 29 -30 de grade pe Litoral.

Însă, cu cât va fi mai cald ziua, cu atât mai puternice vor fi aversele de ploaie din timpul nopţii. Instabilitatea se va accentua treptat în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte, ceea ce înseamnă ploi torenţiale de scurtă durată, rafale de vânt şi descărcări electrice.

Luni, vremea devine acceptabilă, cu temperaturi de maximum 30 de grade.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1