Conducerea DSP Timiș, schimbată pentru a doua oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

dsp-timis.jpg

DSP Timis
Direcția de Sănătate Publică Timiș

Situație încredibilă, la Timișoara! Ministerul Sănătății a schimbat conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș. Aceasta este cea de-a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus. Motivul, de data aceasta, a fost declarația halucinantă a directorului Mariana Rădulescu. Aceasta a acuzat raţiuni politice şi „goană după capital electoral” în scandalul Maternităţii Odobescu unde mai multe persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu, a fost schimbată cu unul dintre cei mai cunoscuți medici cardiologi de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Director adjunct a fost numit medicul Flavius Cionca, potrivit news.ro.

Conducerea DSP Timiș, schimbată pentru a doua oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

Este cea de-a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus. Mariana Rădulescu a înlocuit-o în funcţie pe Cornelia Malac, care a fost eliberată din funcţie de Ministerul Sănătăţii, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini care o înfăţişau într-o conferinţă de presă, bâlbâindu-se în legătură cu informaţiile despre cazurile de coronavirus de la Timişoara.

Noua șefă a DSP Timiş, Mihaela Valcovici este medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Ea are 48 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Schimbarea vine după ce Conducerea Spitalului Municipal Timişoara în subordinea căruia se află Maternitatea Odobescu, a decis închiderea maternităţii pentru mai bine de 48 de ore, pentru dezinfecţie, lucru neacceptat de conducerea DSP Timiş.

Ulterior, după ce personalul medical a fost testat pentru coronavirus şi au ieşit mai multe teste pozitive, conducerea DSP Timiş a făcut o serie de recomandări conducerii Spitalului Municipal printre care şi restrângerea activităţii.

Totodată, MS a transmis că, luni, pe lângă DSP Timiș, au fost schimbați din funcție directori din DSP Arad, Brașov și Vâlcea.  

”Confirm schimbarea din funcție a mai multor directori executivi DSP: Timiș, Arad, Brașov, și Vâlcea. în acesta după amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcție de către ministrul Sănătății”, a transmis Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Citește și:

Primarul comunei Sacoşu Turcesc din judeţul Timiş a fost depistat cu coronavirus și internat în spital

Cum a ”greșit” un fax stricat de la Direcția de Sănătate Publică, statistica privind numărul deceselor din București

Loading...

Citește și

  • Poliţiştii bucureşteni fac percheziţii, miercuri, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi la locuinţele mai multor persoane acuzate de delapidare. Potrivit corespondentului Mediafax, suspecții sunt acuzați că, după ce ar fi făcut achiziţii fictive de la societăţi de tip "fantomă", au produs un prejudiciu estimat la 300.000 de euro.

  • Spitalul Victor Babeș din Timișoara

    Este alertă de coronavirus în Banat. Doi pacienți internați la Spitalul Militar din Timișoara au fost transferați, joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din oraș, fiind suspectați de infecție cu virusul din China . Este vorba despre doi bărbați suspectați că ar fi avut contacte cu persoane infectate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1