Cum a ”greșit” un fax stricat de la Direcția de Sănătate Publică, statistica privind numărul deceselor din București

Ultima actualizare:

    Un fax nefunțional a ”ratat” un decedat în statisticăFoto: captura BBC/gettly images
Un fax nefunțional a ”ratat” un decedat în statisticăFoto: captura BBC/gettly images

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut alarmant, în ultima perioadă, însă, se pare că nu toate au fost raportate, la momentul în care s-au produs, în statisticile transmise de autorități. Un astfel de caz se referă la o femeie de 84 de ani din Capitală care a murit pe 27 marie la Spitalul Universitar. Cazul nu a fost cuprins în rapoarte din cauza unei probleme tehnice. Un fax nu a funcționat așa cum trebuia.

Pare ireală această scuză din partea autoriăților, însă, oficial, aceasta ar fi problema decesului neraportat de la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde, conform ultimelor date, 17 medici și 10 pacienți sunt contaminați cu noul coronavirus.   

Un deces de la Spitalul Universitar din București a ajuns în statistica oficială a Institutului Național de Sănătate Publică după patru zile și după ce a fost semnalat de către presă, Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) explicând că a fost vorba de „deficiențe tehnice”. ”Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Mai exact, potrivit explicațiilor oficiale, nu a mers faxul.„Deficiențe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”, se arată într-o precizare oficială a Grupului de Comunicare Strategică, citată de Hotnews.ro. Adică, spitalul a raportat însă faxul de la DSP nu funcționa.

Cum s-a aflat de cazul ”pierdut” de faxul nefuncțional

Cazul care nu a fost raportat, a fost semnalat inițial de presă. Este vorba despre o femeie de 84 de ani din București, care a ajuns în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a Spitalului Universitar de urgență cu simptomatologie care a încadrat-o în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv, în 27.03.2020. Femeia a murit în aceeași zi - 27 martie. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.Conform Grupului de comunicare strategică, răspunsul spitalului este că în 27 a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus. Cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a "uitat" să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: "deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB".

Peste 2.400 de infectări cu noul coronavirus au fost anunțate, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică. 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București au fost infectați de coronavirus, potrivit ultimelor raportări. 

Citește și: 

Harta spitalelor cu cadre medicale infectate. Sute de medici și asistenți, contaminați de coronavirus 

România se află în scenariul 4. Ce măsuri noi vor intra în vigoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net