Vor să impoziteze pensiile speciale. Ce categorii sunt vizate

Ultima actualizare:

    Deputatul PNL Florin Roman a depus amendamentul pentru impozitarea pensiilor speciale
Deputatul PNL Florin Roman a depus amendamentul pentru impozitarea pensiilor speciale

Pensiile speciale se află în atenția prlamentarilor! Cei de la PNL au depus, ieri, 1 aprilie, un amendament prin care se dorește impozitarea lor progresivă, de la 10% şi până la 95%. Ce categorii sunt vizate.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, miercuri, 1 apilie, că a fost depus un amendament care prevede impozitarea progresivă a pensiilor.

Impozitarea pensiilor speciale între 10 și 95%

Potrivit acestuia, propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2.001-4.000 de lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 de lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 de lei.

 "Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus, fie că vorbim de medici, asistenţi, poliţişti, armata, jandarmi, pompieri, ambulanţieri, biologi şi bio-chimişti, personal de triaj, de la IGSU sau funcţionari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele şi medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici.Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgenţă, pentru a nu intra în conflict constituţional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii", a explicat Roman.

Amendarea legii de modificare a OUG poate trece în maximum o săptămână de Parlament, dacă există voinţă politică, cred cei de la PNL.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive au fost introduși: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari, magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curţii de Conturi, Avocatul Poporului, personalul navigant, personalul diplomatic.

Nu le vor fi afectate pensiile de serviciu ale poliţiştilor şi militarilor. În România, sunt 7.345 pensii speciale, dintre care 3.227 sunt ale magistraților, a căror pensie  medie e de 9.400 lei.

77.000 de lei, cea mai mare pensie specială din România

Cea mai mare pensie specială este de 77.000 de lei și este încasată lunar de Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandat al Penitenicarului Colibași.

Abrogarea pensiei de serviciu a magistraților a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale nr. 873 din 25 iunie 2010.

Citește și:

https://www.click.ro/totul-despre-pensiile-speciale-cati-bani-scot-romanii-din-buzunar-pentru-traiul-de-lux-al

https://www.click.ro/news/national/ce-pensii-speciale-vor-incasa-viorel-lis-si-traian-basescu-vor-incasa-mii-de-lei-plus

https://www.click.ro/deputatii-au-votat-eliminarea-pensiilor-speciale-ludovic-orban-va-spun-clar-toate-pensiile-nesimtite

https://www.click.ro/news/national/de-miercuri-1-aprilie-vin-pensile-postasii-vor-da-banii-plic

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net