De miercuri, 1 aprilie, vin pensiile! Poştaşii vor da banii în plic

postas-tolba-pensie.jpg

postas-tolba-pensie
Poştaşii vor fi mascaţi şi vor da banii de pensie în plic
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

De miercuri, 1 aprilie, Poșta Română a început distribuirea pensiilor. Poştaşii vor da banii în plic şi vor sta la 2 metri distanţă de pensionari. Compania a stabilit o procedură de lucru specială pentru Suceava.

Veste bună pentru pensionari: pensile vor veni mai devreme, a decis Poşta Română.

De miercuri, 1 aprilie, vin pensile!

“Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toți poștașii din țară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede față de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Cum vor veni pensile în Suceava

Ca urmare a instituirii măsurii de carantină în municipiul Suceava și în zone limitrofe pe teritorul a 8 comune, Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, Poşta Română a stabilit o procedură de lucru pentru a asigura distribuirea prestațiilor sociale în deplină siguranță, atât pentru cei 61 de factori poștali responsabili de zonele menționate, cât și pentru beneficiarii drepturilor sociale.

Astfel, deplasarea în teren a poștașilor se va face cu mijloace mecanizate, puse la dispoziție de Oficiile Județene de Poștă, în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi. Astfel, deplasarea în teren a poștașilor se va face cu mijloace mecanizate, puse la dispoziție de Oficiile Județene de Poștă, în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar şi pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeași zi, astfel încât perioada de achitare să fie comasată, informează compania.

Cum vor proceda poştaşii cu pensiile

 • Factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate și semnate.
 • Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor.
 • Poştaşii vor respecta distanța de 2 metri față de pensionari.
 • Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului.
 • Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de 5 minute pentru un beneficiar.

Citeşte şi:

Pensiile ar putea sosi mai devreme, înaintea sărbătorilor pascale

România Coronavirus. Poşta Română și-a schimbat programul de lucru

Loading...

Citește și

 • Femei care poarta masca de protectie si o persoana in combinezon care dezinfecteaza suprafetele din aeroport

  Coronavirus în România. Poștași mascați, echipați cu mănuși de protecție, ochelari speciali și mască vor livra pensiile și alocațiile celor care se află în carantină sau sunt izolați la domiciliu, suspecți de îmbolnăvire cu coronavirus. Initial, Poșta Română luase decizia de a suspenda aceste servicii, pe motiv că poștașii, odată ce intră în contact cu persoanele bolnave, ar putea fi și ei, la rândul lor, infectați cu Covid-19.

 • tastă de calculator pentru fakenews.

  Coronavirusul a adus nu numai informații despre impactul infecției sau măsuri de prevenire a acesteia. O mulțime de oameni ”de bine”, aruncă în mediul on-line tot felul de informații venite să aducă panica printre oameni. Cea mai nouă dintre acestea este un fals avertisment despre o nouă metodă de furt implementată de hoți în contextul pandemiei de coronavirus. Pare că ar fi o informație ”scăpată” de poliție conform căreia, infractorii s-ar îmbrăca în medici și ar da lovitură după lovitură. În acest timp, Guvernul a lansat o platformă cu știri oficiale despre coronavirus.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1