Viorica Dăncilă, despre protestul din 10 august: „Seamănă cu o lovitură de stat”

viorica-dancila.png

viorica dancila portret
VIorica Dăncilă a vorbit despre protestele din 10 august
foto: captură/Mediafax

Candidata PSD la prezidențiale a comparat, miercuri seară (24 iulie), la Digi24, protestul din 10 august cu „o lovitură de stat”. Premierul Viorica Dăncilă susține că s-a forțat intrarea în sediul Guvernului.

„În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Eu ştiu un lucru: că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă în orice ţară a Uniunii Europene. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acest lucru. Am înţeles că sunt dosare, se cercetează. Cine a greşit, de-o parte şi de alta, trebuie să plătească. (...) Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţi”, a spus Viorica Dăncilă despre protestul din 10 august. 

„Nicăieri în lume nu este permis acest lucru!”

Mai mult, premierul a comparat protestatarii români cu Vestele Galbene: „Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa, haideţi să facem un pic de comparaţie şi să vedem. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului sau se intră în altă parte prin forţă? Nicăieri în lume nu este permis acest lucru. Legea trebuie respectată, indiferent dacă e în cadrul forţelor de ordin sau al persoanelor care protestau acolo”. De asemenea, Viorica Dăncilă a vorbit și despre documentele legate de protest, fiind întrebată dacă noul ministru de Interne le va desecretiza: „Eu cred că procurorii au acces la aceste documente şi cred că ministrul trebuie să facă tot ce e posibil legal pentru aflarea adevărului”.

 

Citește și

Viorica Dăncilă susţine lupta anticorupţie: «Eu nu sunt coruptă, nu am nicio problemă»

Viorica Dăncilă, bătută în plină stradă la alegerile din 2009, candidat la prezidențialele din 2019

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1