Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, Gheorghe Ștefan «Pinalti» și Narcisa Iorga – condamnați la închisoare

Ultima actualizare:

    Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc

Val de condamnări înainte de Crăciun. Magistrații au decis pedepse aspre în dosarul licențierii frauduloase a televiziunii Giga TV. În primă instanță, Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, Gheorghe Ștefan ”Pinalti” și Narcisa Iorga au fost condamnați la închisoare.

S-au decis sentințe grele, chiar înainte de Crăciun, în dosarul licențierii frauduloase a televiziunii Giga TV. Procurorii spun că în septembrie 2013, fostă şefă a CAN (Consiliul Național al Audiovizualului) Laura Georgescu i-a convocat pe membrii CNA şi le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care şi-a întrerupt emisia timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenţei acestei televiziuni.

Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheorghe Ştefan să îşi folosească influenţa, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs.

Acest lucru s-a şi întâmplat şi CNA a decis păstrarea licenţei televiziunii, scrie adevarul.ro. De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit şi i-a convins şi pe angajaţii CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.

Acuzaţiile procurorilor în dosarul Giga TV

  • Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului, scrie adevarul.ro.
  • Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.
  • Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de Tribunalul București în dosarul Giga TV. În același caz, fosta șefă a CNA, Laura Georgescu, a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, iar Gheorghe Ștefan zis Pinalti 3 ani și nouă luni.
  • Fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu a primit cea mai mare pedeapsă, de patru ani și 4 luni pentru acuzația de abuz în serviciu, au decis judecătorii Tribunalului București. Judecat în același dosar, fosta eminență cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, acuzat de folosire a influenței, a primit 3 ani de închisoare cu executare.
  • Potrivit aceleiași decizii, CNA si Laura Georgescu trebuie să plătească în total daune de 30.000 de lei către două televizuni (20.000 de lei pentru Antena 3 și 10.000 de lei pentru Nașul TV) care ar fi fost sancționate pe nedrept de instituție, conform acuzațiilor procurorilor.
  • Acuzațiile procurorilor au legătură cu modul în care a obținut licența o televiziune controlată de fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, și el condamnat la 3 ani și 9 luni. Un alt fost membru al CNA, Narcisa Iorga, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.
  • Viorel Hrebenciuc a fost lider PSD, Laura Georgescu a fost președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Gheorghe Ștefan ”Pinalti” a fost primar PDL în Piatra Neamț, Narcisa Iorga a fost membru al CNA.
  • Ei sunt acuzați de procurorii DNA că au acordat ilegal licența de emisie pentru Giga TV, televiziunea controlată de Gheorghe Ștefan. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administraţiei Deltei Dunării

Autorul masacrului de la Perla, condamnat pe viaţă, ar putea scăpa de închisoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net