Vacanțele sunt decise și rezervate de femei. Peste 60% se ocupă de distracția familiei

familie-la-mare.jpg

Femeile sunt cele care stabilesc unde merg în vacanță cu familia
Femeile sunt cele care stabilesc unde merg în vacanță cu familia
Foto: Qbebe.ro

Unde plecăm în vacanță? Este o intrebare pusă de femei la care tot ele dau răspunsul. Un studiu arată că peste 60% dintre doamne se ocupă de distracția familiei. Aleg destinația și tot ele rezervă hotelul.

În majoritatea familiilor, mai ales în cazul celor cu copii, femeile sunt cele care aleg destinația de vacanță și tot ele rezervă, efectiv, și hotelul, arată un studiu al portalului Litoralulromanesc.ro.

Acesta a luat în calcul circa 40.000 de rezervări în stațiunile autohtone de la Marea Neagră din lunile iunie și iulie ale acestui an și tendința se menține la toate categoriile de vârstă.

Vacanțele sunt decise și rezervate de femei. Peste 60% se ocupă de distracția familiei

Statistica arată că în peste 60,5% din cazuri, femeile au fost cele care au ales destinația de vacanță și tot ele au rezervat și hotelul. Din totalul rezervărilor, doar 39,5% au fost făcute de bărbați.

”Indiferent de vârstă, tot femeile decid în cuplu, în majoritatea cazurilor, unde se face vacanța. Pentru sejururile de litoral vorbim mai ales de familii cu copii și, în general, mama are această preocupare, respectiv să aleagă destinațiile și în funcție de preferințele și nevoile copiilor. Tații preferă, probabil, să lase decizia în mâinile soțiilor, ca să nu li se reproșeze atunci când ajung la mare că nu au făcut alegerea corectă”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

Femeia face rezervarea, de obicei, atunci când vorbim despre familii cu copii, iar bărbatul decide când viața este dusă doar în doi. 

Mai multe rezervări last minute la mare

Potrivit aceluiași studiu, în această vară, pe litoral, s-au făcut mult mai multe rezervări last minute decât anul trecut.

”În aceeași perioadă a anului trecut, majoritatea turiștilor își făceau rezervări cu două săptămâni - o lună înainte de sejur, iar acum își fac cu o zi - maximum două înainte, iar acest lucru se intâmplă pentru că nu este predictibil ce măsuri vor mai lua autoritățile”, a mai spus Ionuț Nedea.

Totodată, în ultima vreme, s-a mai constatat și o tendință de creștere a ponderii rezervărilor pentru sejururi în timpul săptămânii, care nu includ weekend-ul.

”Oamenii încearcă să evite weeekend-ul din două motive: pentru că este foarte aglomerat și pentru că tarifele sunt, în medie, cu 10% mai mici în timpul săptămânii”, a arătat Nedea.

Durata medie a sejurului pe litoralul românesc este de 5,5 nopți în această vară față de 5,1 nopți în vara lui 2019.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/reguli-pe-litoral-cum-respecta-hotelierii-masurile-anti-covid-19-turistilor-le-este

https://www.click.ro/news/national/preturi-la-mare-o-noapte-la-ultra-all-inclusive-costa-955-de-lei-pe-noapte-la-un-hotel

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1