UPDATE Coronavirus în România. Câte persoane sunt în prezent infectate

Ultima actualizare:

    Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul țării noastreFoto: Getty
Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul țării noastreFoto: Getty

Având în vedere isteria creată în jurul infecției cu coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică al Ministerului Afacerilor Externe emite des comunicate cu privire la starea pacienților infectați cu COVID-19 din țara noastră, pentru informarea corectă a populației.

Zilele trecute au fost confirmate în mod oficial trei cazuri de coronavirus în România. La scurt timp însă, duminică, 1 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului în prezent. Femeia cu Covid-19 din Timișoara se simte bine, nu are febră, doar mai prezintă tuse ușoară, spun medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ea va fi retestată luni.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus pe teritoriul României

„Doamna depistată pozitiv cu coronavirus este în stare generală foarte bună, este afebrilă, cu tuse ușoară. Mâine (luni, 2 martie – n.r.) vom recolta primul test pentru retestare, dacă acela va fi negativ se va mai recolta încă unul, iar dacă și acela va fi negativ va fi externată”, a declarat Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului „Victor Babeș”. 

Medicii au făcut publice duminică și rezultatele testelor avute în lucru pentru coronavirus. Este vorba despre mai multe persoane care au călătorit din Italia în România, printre care și două fetițe, și alte două femei internate sâmbătă cu suspiciune de coronavirus. Toate testele sunt negative, iar cei testați vor sta izolați la domiciliu, pentru orice eventualitate, având în vedere perioada de incubație a virusului.

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, a informat Grupul de Comunicare Strategică. 49 de persoane sunt în carantină și 7.893 în izolare la domiciliu, la nivel național, la data de 1 martie, ora 13:00, potrivit comunicatului anterior menționat. 

Grupul de Comunicare Strategică a informat, de asemenea, că au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni de coronavirus. Până la acest moment, doar au ieşit pozitive, restul fiind negative. 

De asemenea, Bărbatul din Gorj care fusese prima persoană depistată cu coronavirus din România nu mai este infectat, a arătat al doilea test. Acesta poate fi acum externat, după ce a fost declarat vindecat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net