Unul dintre poliţiştii Secţiei 16 arestaţi pentru tortură este lider de sindicat. Cine este Viorel Șeicaru

Ultima actualizare:

    Viorel Şeicaru este vicepreşedintele SNAP Foto: Facebook
Viorel Şeicaru este vicepreşedintele SNAP Foto: Facebook

Viorel Şeicaru, unul dintre poliţiştii Șecţiei 16 din Bucureti acuzaţi de tortură, după ce au sechestrat şi bătut doi tineri, este lider de sindicat. Acesta este cunoscut drept unul dintre cei mai vocali sindicalişti din Poliţie.

Trei poliţişti ai Secţiei 16 au fost arestaţi preventiv, iar alţi cinci se află sub control judiciar, după ce doi tineri i-au acuzat pe aceștia de violență fizică și alte rele tratamente.

Tinerii le-au reproşat poliţiştilor că nu purtau mască de protecție în timp ce aceştia făceau controale de rutină în centrul Capitalei, iar această observație a declanșat seria de violențe, mai mulți polițiști ai Secției 16 fiind în prezent reţinuţi și cercetați pentru tortură.

Unul dintre agenții arestaţi,Valentin Şeicaru, este lider de sindicat și lucrează în Poliţie de aproape 20 de ani. Acesta reprezintă interesele colegilor săi din Capitală, fiind liderul lor de sindicat în Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) din România. Şeicaru este, de asemenea, vicepreşedintele organizaţiei. Acesta a participat, astfel, la toate protestele organizate de poliţişti în faţa Ministerului de Interne, când au cerut mărirea salariilor şi alte drepturi, informează Adevărul.ro.

În prezent, Şeicaru nu este acuzat doar de cei doi tineri, ci şi de un alt bărbat care susţine că a fost îmbrâncit şi încătuşat ilegal de acesta într-un episod petrecut în 2019. Acuzele împotriva lui Şeicaru sunt susţinute și de alte dovezi care au ieşit la suprafaţă, cum ar fi o filmare din 2018, din Secţia 16, în care trei agenţi lovesc un bărbat în cătuşe. Îşi face apariţia şi Şeicaru care nu intervine şi nici nu ia atitudine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net