VIDEO Polițiștii de la Secția 16 cercetați pentru tortură, filmaţi în timp ce strangulează un bărbat în timpul unui interogatoriu, în 2018

Ultima actualizare:

    Foto: Captură Video
Foto: Captură Video

O parte dintre agenţii de poliţie de la Secția 16 din Capitală, cercetaţi pentru tortură, apar în imagini surprinse de camerele de supraveghere în timp ce agresează un bărbat în timpul unui interogatoriu. Aceștia îl dau pe bărbat cu capul de masă, în trântesc la pământ şi îl strangulează.

Imaginile au fost surprinse chiar de camerele de monitorizare din secţie şi au fost difuzate de Antena 3. Victima din imagini a ajuns la secție după o altercaţie cu două persoane care s-ar fi drogat. Bărbatul în cauză a explicat că a anunţat situaţia la numărul 112. Însă unul dintre cei care, aparent, se drogau a sunat şi el la poliţie şi a spus că este fiul unui poliţist.

Polițiștii cercetați pentru tortură nu sunt la prima abatere

Dus la secţie, bărbatul a fost supus mai multor brutalități, așa cum se poate observa și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Incidentul din secția 16 de poliţie s-a petrecut în anul 2018. Însă aceasta nu este singura situație de acest gen în care au fost implicaţi poliţiştii anterior menționați.

Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Poliţiştilor „Sed Lex”, a confirmat, pentru sursa citată, că o parte dintre cei care apar în imaginile video sunt aceiaşi din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare şi tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

În acest dosar au fost arestaţi, joi, trei poliţişti. Alţi trei au fost puşi sub control judiciar iar în cazul unui alt poliţist nu s-a dispus nicio măsură.  Printre cei arestaţi se află şi Viorel Constantin Şeicaru, vicepreşedintele unei organizaţii sindicale, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor. Alături de Şeicaru au fost aresaţi poliţiştii Răzvan Viorel Lupu şi Dorin Nine, informează Adevărul.ro. Doar trei poliţişti din cei 9 poliţişti cercetaţi au fost arestaţi preventiv.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi cu bestialitate de poliţiştii în cauză în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Pe lângă violența fizică, se pare că unul dintre agenți ar fi urinat pe una dintre victime.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net