Un tânăr din Sălaj, primul condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Ultima actualizare:

    foto: arhivă Click!
foto: arhivă Click!

Premieră în Sălaj. Un tânăr de 28 de ani din Sălaj, care s-a întors din Marea Britanie şi a fugit de trei ori din izolare şi carantină, a primit opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În acest dosar a fost trimis în judecată și un medic epidemiolog de la DSP Sălaj, bănuit că l-a ajutat pe tânăr, eliberându-i un "aviz epidemiologic" din care rezulta că acesta nu se mai afla în carantină, deşi mai avea o zi de stat. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au declarat că tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Tânărul a fost cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a două infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, dispunându-se apoi măsura controlului judiciar pe 60 de zile de către Judecătoria Zalău.

Povestea primului condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Tânărul s-a întors din Marea Britanie la data de 18 martie și a fost izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.”Cel în cauză nu a respectat măsura, fiind depistat de polițiști în centrul municipiului Zalău, la data de 27 martie a.c., motiv pentru care a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile (27 martie-10 aprilie a.c.). O zi mai târziu (28 martie a.c.), tânărul a părăsit centrul de carantină, fiind identificat de polițiști la o locuință din municipiul Zalău și plasat din nou în carantină pentru 14 zile ( 28 martie a.c.-11 aprilie a.c.)”, precizează într-un comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Bărbatul nu s-a liniștit și cu o zi înainte de a-I expira termenul de carantinare a fugit iar. „La data de 10 aprilie a.c., acesta a părăsit din nou centrul de carantină, fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău”, se mai arată în comunicat. Față de tânăr s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea a două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Fugarul fără de astâmpăr a fost reținut luni 13 aprilie pentru 24 de ore iar miercuri și-a aflat în procedură de urgență sentința, care nu este definitivă, dar, având în vedere că acesta a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, procesul său se va închide. Rămâne în continuare să se judece cauza privind doctorul dee la DSP Sălaj care i-a semnat un act ilegal

Citiți și

Coronavirus România. Diferența dintre carantină și izolare la domiciliu pe înțelesul tuturor

Coronavirus în România. Dacă vii din aceste zone intri direct în carantină sau izolare la domiciliu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net