Un șef de secție de poliție a demisionat după ce a amenințat un subaltern pe WhatsApp, apoi a revenit asupra deciziei

Citeste tot despre: 

Şeful Secţiei 4 de Poliţie din Timişoara, Alin Popa, a cărui demisie a fost anunţată de IPJ Timiş în urma unui scandal intern, a revenit asupra deciziei, retrăgându-şi demisia. Polițistul, care renunțase la funcție din cauza presiunii publice, a fost convins de subalterni să îi conducă în continuare.

Comisarul-şef Alin Ilie Popa a demisionat după ce au fost făcute publice ameninţările transmise unui subordonat, pe un grup de comunicare intern de pe reţeaua WhatsApp. Comisarul susţine că poliţistul, care este unul cu probleme, a fost apostrofat „părinteşte“ tocmai pentru a nu fi cercetat disciplinar.

Captura discuţiilor de pe grupul intern de WhatsApp al poliţiştilor de la Secţia 4 a fost realizată de Sindicatul Europol, iar din mesaje reiese că şeful secţiei l-a certat pe un poliţist, agentul Beniamin Ioja, care ar fi trebuit să verifice maşinile la ieşirea dintr-o comună aflată în carantină, dar stătea în maşină cu colegul jandarm, fără mască şi butonând telefoanele. 

Amenințările comisarului șef Alin Popa

„O singură dată dacă vă mai văd în maşină pe amândoi, o să primeşti Satisfăcător. Trei ani de zile uiţi de majorarea salarială pentru specialist de clasă întrucât ai nevoie de Bine sau Foarte bine trei ani la rând. Plus că agent te scot la pensie. Şi ca să nu existe discuţii că am ultragiat un poliţist, îţi iei într-o zi treningul pe tine, mergem la IPJ la sala de sport şi, aşa slab, bătrân şi cu toate problemele de sănătate pe care le am, facem un meci demonstrativ şi-ţi promit că dacă nu îţi revii şi mai furi curent cât lucrezi la S4, te bat de vorbeşti singur pe stradă“, a fost mesajul transmis de şeful secţiei pe grupul intern.

Într-un alt mesaj, şeful Secţiei 4 îi spune unui poliţist: „Ioja, porneşte dracului rampele luminoase că te încing cu bătaia la 14.00 când ajungi la secţie. Chiar eşti bătut în cap? După lăsarea întunericului serviciul se execută cu rampele luminoase pornite, atât în filtre, cât şi pe 112”.

Ce spun sindicaliștii de la Europol

Sindicaliştii de la Europol s-au declarat „consternaţi” de mesajele de pe grupul intern de comunicare, întrebându-se „cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular poliţiştilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan”. ”Ameninţările, hărţuirile şi chiar violenţa sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara”, au scris sindicaliştii de la Europol, pe Facebook.

Polițistul și-a retras demisia

Comisarul-şef Alin Popa, care a absolvit Academia de Poliţie în 2003, a lucrat la Investigaţii Criminale timp de 13 ani. Ulterior a devenit şef al Secţiei Rurale 2 şi şef al Secţiei Rurale 1. În 2017, Popa a fost ajuns şef al Secţiei 4 din Timişoara. Comisarul-şef susţine că în cadrul Secţiei 4 lucrează 52 de persoane. Popa a declarat pentru „Adevărul” că şi-a sacrificat sănătatea şi viaţa personală din pasiune pentru munca de Poliţie, iar pe colegii săi i-a perceput ca pe copiii săi. Şeful Secţiei 4 a declarat că filosofia sa a fost următoarea: „Pentru orice faceţi greşit, e vina mea. Dacă faceţi bine, e meritul vostru”.

Alin Popa a revenit asupra deciziei de a demisiona, după ce peste 40 de poliţişti de la Secţia 4 au semnat o scrisoare deschisă de susţinere în favoarea sa. În scrisoare, poliţiştii de la Secţia 4, la care lucrează în total 52 de oameni, au arătat că şeful lor a fost supus unei „nedreptăţi grave”.

Citește mai multe amânunte pe adevarul.ro.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Liviu Vasilescu nu mai este șeful Poliției Române

    Inspectorul șef al Poliției Române, Lucian Vasilescu, a făcut un anunț șoc. Comisarul-șef Lucian Vasilescu a susținut o conferință de presă despre o mare captură de droguri, iar la sfârșit a anunțat zâmbind că a”părăsit funcția”. Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea sa cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

  • Giorgiana Hosu, procurorul-șef al DIICOT, și-a anunțat joi demisia. Decizia intervine după ce soțul ei a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare. Giorgiana Hosu este al treilea șef al parchetului antimafia care pleacă prin demisie în ultimii cinci ani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1