Tot ce trebuie să știi dacă vrei să fii rezervist voluntar în Armata Română

Ultima actualizare:

    Sunt disponibile 1.300 de locuri sursa foto: click.ro
Sunt disponibile 1.300 de locuri sursa foto: click.ro

Mai ai la dispoziție o săptămână, mai exact până pe 23 august să te înscrii ca rezervist voluntar în cadrul Armatei. Ministerul Apărării a demarat la începutul lunii o amplă campanie de recrutare și selecție pentru toți ei care doresc să facă serviciul militar. Iată ce trebuie să știi!

Află câte locuri disponibile sunt, unde și cum te înscrii, ce documente va trebui să prezinți și ce salariu vei avea.

Locuri disponibile

Pentru acest an sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din 20 de judeţe - Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.

Cum te înscrii

Pentru înscriere, aflăm de pe adevarul.ro, te poți prezenta atât la sediul centrului militar zonal, judeţean sau de sector de pe raza domiciliului tău, cât şi la oricare alt centru militar zonal, judeţean sau de sector, asta doar în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu. La prezentarea la centrul militar, vei fi informat cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, vei afla care este unitatea militară unde vei susține probele de selecţie și la ce  unitate sanitară militară vei face examenul medical. Tot acum ți se va spune care este unitatea militară sau centrul de instruire în care vei face instruirea iniţială, în cazul în care nu ai pregătire militară.

Ce documente trebuie să prezinți

Toți cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere. Totodată, vor avea asupra lor următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi în copie;

certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specific;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist

Câți bani vei primi

Cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor primi 30% din solda unui militar aflat în serviciul permanent.  Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariul lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de  lei. În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/uniformele-decolorate-ale-militarilor...

https://www.click.ro/news/national/ziua-marinei-un-militar-american-lesinat

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net