Uniformele decolorate ale militarilor din Afganistan se fac la Galați

Ultima actualizare:

    Uniformele noi ale militarilor români care luptă în Afganistan s-au decolorat după șase luni, sub soarele torid din această țară. În plus, uniformele s-au scămoșat și au intrat la apăFOTO: Click!
Uniformele noi ale militarilor români care luptă în Afganistan s-au decolorat după șase luni, sub soarele torid din această țară. În plus, uniformele s-au scămoșat și au intrat la apăFOTO: Click!

Noile uniforme ale militarilor români din Afganistan se decolorează ușor, se scămoșează repede și intră la apă. Ministerul Apărării spune că se vor remedia problemele apărute. Firma care a confecționat uniformele este din Galați.

Uniformele noi ale militarilor care luptă în Afganistan s-au decolorat după șase luni, sub soarele torid din această țară. În plus, uniformele s-au scămoșat și au intrat la apă, scrie stiritvr.ro.

Deși uniformele au fost testate înainte, Armata recunoaște că au fost probleme cu primul lot.

Ministerul Apărării Naționale ne-a informat că firma "Adina SRL", cu sediul central în Galați, a livrat aceste uniforme. ”Valoarea maximă estimată totală a acordului-cadru este de 146 milioane lei, pentru toate cele 17 produse. Costumul combat (veston și doi pantaloni) reprezintă 9 la sută din total, adică aproximativ 14 milioane lei, la un preț de 161 de RON, fără TVA, per bucată.  Alături de alte produse atribuite, s-au livrat la termen aproximativ 30.000 costume combat pentru toate categoriile de forțe.  În luna aprilie 2018, s-a semnat al doilea contract subsecvent pentru aproximativ 50.000 de costume combat, care urmează a fi livrate până la sfârșitul anului”, ne-a informat MApN.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania S.C. ADINA SRL are 123 de salariați. Anul trecut, a avut un profit de peste jumătate de milion de lei și o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de lei, scrie stiritvr.ro.

Uniformele decolorate costă 13.000.000 de lei

Într-un comunicat de presă, MApN admite că în perioada martie-august a primit de la militari foarte multe plângeri legate de calitatea uniformei: se decolorează, intră la apă și se scămoșează. Reprezentanții producătorului nu au dorit însă să comenteze pe această temă.

Pentru 81.000 de uniforme, Adina SRL primește de la MApN peste 13.000.000 de lei. Reprezentanții MApN susțin, însă, că pentru acestea s-a găsit un material mai bun care să nu mai pună probleme.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net