Telecabina din Buşteni, blocată după ce o stâncă dislocată de urs a căzut pe cablu. Cum au fost coborâți oamenii

telecabina-busteni.jpg

telecabina din busteni
Cabina ar fi rămas blocată între pilonul 2 şi 3, deaspura abruptului prahovean
foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un incident fără precedent a avut loc la telecabina din Buşteni care face legătura între staţiune şi platoul Bucegilor. Cabina care a pornit în prima cursă, duminică dimineaţă, a rămas blocată undeva între piloanele 2 şi 3, potrivit surselor Adevarul.ro.

Peste zece persoane, toţi muncitori la punctele de lucru ale telecabinei, au fost coborâte de urgenţă cu ajutorul salvamontiştilor, potrivit unor surse. Incidentul nu a fost făcut public. Sursele citate au precizat că incidentul, care putea fi unul extrem de grav, s-a întâmplat duminică 12 septembrie, dimineaţă, la prima cursă, atunci când urcă spre punctele de lucru doar muncitorii societăţii care administrează telecabina. Cabina ar fi rămas blocată între pilonul 2 şi 3, deaspura abruptului prahovean.

Ce s-a întâmplat cu telecabina din Bușteni

Sunt două variante care se vehiculează în legătură cu defecţiunea cabinei. 

Unii susţin că vinovat ar fi un urs care ar fi dizlocat din peretele muntelui o stâncă ”de dimensiunile unui frigider”, susţin sursele citate. În cădere, stânca ar fi lovit cablul purtător al cabinei şi l-a ”deraiat” de pe traseu. La prima cursă, angajaţii telecabinei nu au ştiut despre această situaţie şi au dat drumul cabinei în care se aflau munctorii.

Telecabina a mers până la punctul ”nodului”, unde s-a oprit brusc, într-o poziţie nefirească.  Cea de-a doua variantă a defecţiunii, spun alte surse, ar fi o defecţiune la motor. Muncitorii au dat alerta la bază, iar în ajutorul lor au venit colegii, dar şi o echipă de salvamontişti. O parte dintre persoanele rămase în cabina suspendată au coborât pe stâlp, alţii pe corzi, ajutaţi de salvamontişti. Norocul a făcut ca în cabină să se afle oameni ai muntelui, care ştiau cum se coboară în situaţii de urgenţă şi nu s-au panicat. Nicio persoană nu a fost rănită, arată sursele citate.

Citește mai multe despre acest incident pe Adevarul.ro

Citește și:

VIDEO terifiant: Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește ucigând 14 persoane

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5