Târgul de Crăciun din Craiova, deschis pentru câteva ore: „Şi-au bătut joc de noi. Şi unii, şi alţii”

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Abia ce și-a deschis porțile, că a fost închis în aceeași zi. Târgul de Crăciun din Craiova a funcționat pentru câteva ore, până când echipele de la DSP, DSV, ITM şi Poliţia Economică i-au obligat pe comercianți să se retragă.

Nici nu apucaseră să-şi expună toată marfa în căsuţele închiriate de la Primaria Craiova că oamenii s-au trezit cu controale din toate direcțiile. Echipe de la DSP, DSV, ITM şi Poliţia Economică le-au cerut documnetele și ia-u obligat să închidă, întrucât Târgul nu avea autorizaţie de funcţionare de la DSV, scrie adevarul.ro.

Noul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, anunţa că anul acesta Craiova va avea Târg de Crăciun. ”Lucrăm încă la ornarea căsuţelor din Târgul de Crăciun ca să fim gata până pe 28 noiembrie când e inaugurarea... Chiar dacă nu va fi ca în alţi ani, fiindcă nu avem voie să montăm patinoar, carusel sau orăşelul copiilor, sperăm să vă placă ceea ce facem!”, scria Olguţa Vasilescu pe data de 23 de noiembrie.

Însă, cu o zi înainte de inaugurare, primarul Craiovei a revenit cu o altă postare în care a menţionat că la Craiova nu se organizează nici un Târg de Crăciun. ”Anul acesta nu putem vorbi de Târg de Crăciun, fiindcă  nu mai organizăm spectacole, nu mai avem patinoar, orăşelul copiilor, carusel, ateliere interactive”, a spus Vasilescu.

„Târgul nu are autorizaţie de funcţionare de la DSV”

În tot acest timp, comercianţii îsi pregăteau marfa pentru deschiderea căsuţelor pe care le închiriaseră de la Primărie şi plătiseră chirie. Cei care urmau să comercializeze produse alimentare îşi obţinuseră şi toate celelalte avize necesare de la DSP şi DSV. Unii au venit din Cluj, alţii din Olt sau Satu Mare. ”Eu am venit de la Cluj cu produse tradiţionale. Au venit autorităţile, erau câte 5 la fiecare căsuţă, ne-au controlat, au văzut că suntem în regulă cu actele şi au plecat. După aceea s-au întors şi ne-au spus tuturor să strângem şi să plecăm pentru că Târgul nu are autorizaţie de funcţionare de la DSV. Ne-au ameninţat că ne dau amenzi şi ne confiscă marfa dacă nu facem ce ni se spune. Şi-au bătut joc de noi, şi unii, şi alţii", a declarat unul dintre comercianţi.

Ce spune DSV

Decizia de închidere a aşa numitului Târg de Crăciun aparţine DSV. Într-un comunicat remis presei, conducerea DSV Dolj spune: ”... prin Hotărâre de Guvern se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare, a târgurilor , bâlciurilor... Căsuţele nefiind conectate la apă curentă şi canalizare, nu respectă condiţiile minime de igienă”.

Primarul: ” Este un abuz total al prefectului de Dolj”

”Nu există nici un argument. Eu am anunţat că anul acesta nu avem un Târg de Crăciun. Avem căsuţe peste tot în Craiova. Este un abuz total al prefectului de Dolj, în primul rând şi al tuturor instituţiilor pe care le coordonează. Am văzut comunicatul DSV. Nu se poate să spui asta. Sunt căsuţe cu chiuvetă, dar unde se comercializează globuri de ce ar trebui chiuvetă? Sunt penibili, oamenii nu au primit nici o hârtie, doar au fost ameninţaţi. Este o adevărată nebunie. Am făcut adrese şi aşteptăm explicaţii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova. 

Citește și: 

Nicuşor Dan: «Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă. Suntem pe marginea prăpastiei» 

Târgul de Crăciun de la Sibiu, suspendat. Rata de infectare în oraș a depășit 6 cazuri la mia de locuitori

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net