Starea de alertă a fost prelungită de Guvernul Orban cu 30 de zile. Până când este valabilă decizia și ce restricții aduce

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orban a spus că în noua Stare de Alertă terasele vor funcționa între orele 6.00-24.00
Premierul Ludovic Orban a spus că în noua Stare de Alertă terasele vor funcționa între orele 6.00-24.00

Guvernul a aprobat vineri prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 16 august. Documentul a fost prezentat în ședința de Guvern de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban a întrebat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern dacă este pregătită Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.”Da, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Modificări minimale, fără restricţii suplimentare”, a precizat Raed Arafat. Premierul a anunţat că documentul trebuie publicat în Monitorul Oficial cât mai repede.”Deci, trebuie să intre în Monitorul Oficial. Deci la primul punct vom dezbate hotărârea Guvernului pentru prelungirea stării de alertă”, a afirmat premierul.

Cum arată decizia privind Starea de Alertă

Hotărârea privind prelungirea Stării de Alertă a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și avizată ulterior de Guvernul Orban. Conform documentului, activitatea la terasele, cluburile, barurile de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu poate depăşi orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. S-a decis interzicerea circulaţiei în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Art.1 Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.08.2020.

Art.2 Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 16.08.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3 Art. 1 din Hotărârea CNSU nr. 38 din 01.08.2020 se modifică și se completează după cum urmează:„(1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.(2) În intervalul menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.”

Art.4 Se modifică și se completează art. 3, lit. r) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, după cum urmează:„r) membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii, oficialii forurilor sportive internaționale care organizează aceste competiții, precum și arbitrii delegați;”.

Art.5 După art. 3, lit. r) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, se introduce o nouă literă, după cum urmează:„rA1) sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte state și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc înRomânia de la competiții sportive internaționale, precum și oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale”.

Art.6 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora

Citiți și

9 interdicții în stare de alertă. Ce NU vom avea voie să facem după 15 mai

Stare de alertă în România, după 15 mai. Ce înseamnă și ce restricții au cetățenii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net