Sindicatele din învăţământ cer ca personalul din educaţie să fie vaccinat gratuit

profesor-elev-scoala-.jpg

profesor-elev-scoala
Sindicatele din Învăţământ au cerut Ministerului Educaţiei ca personalul din învăţământ să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase
FOTO: Click!

Sindicatele din Învăţământ au cerut Ministerului Educaţiei ca personalul din învăţământ să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) atrag atenţia, printr-o adersă, că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au semnat un protocol privind elaborarea nomenclatorului de boli profesionale pentru cadrele didactice.

Personalul din educaţie să fie vaccinat gratuit

FSLI mai arată că ”Ministerul Educaţiei Naţionale se aobligă ca, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să stabilească incompatibilităţile de ordin medical cu funcţia didactică şi să elaboreze nomenclatorul bolilor profesionale pentru personalul din învăţământ, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a contractului”.

Totodată, FSLI atrage atenţia că personalul din unităţile şcolare trebuie să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto - contagioase.

”Personalul din învăţământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto - contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor va fi suportată, în condiţiile legii, din bugetul angajatorului. În condiţiile în care, în prezent, există unităţi de învăţământ în care sunt epidemii de gripă, iar prin bugetul de stat pe anul 2020 nu s-au asigurat fondurile necesare pentru vaccinarea salariaţilor din învăţământul preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă adresează rugămintea de a face o analiză, la nivel naţional, a fondurilor necesare pentru asigurarea vaccinării personalului din învăţământ împotriva bolilor infecto - contagioase, astfel încât să fie solicitate aceste fonduri, la o primă rectificare bugetară”, se arată în solicitarea FSLI către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Citește și:

Gripa 2020. Prevenire gripă: cum e corect să strănuți și să te speli pe mâini. Virusul a ucis trei români

Gripa 2020. Paul Stănescu anunţă că Legea vaccinării va fi dezbătută de urgenţă

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1