Și-a înfruntat destinul! Povestea unui ieșean care din boschetar a ajuns să aibă grijă de oamenii străzii

Ultima actualizare:

    Fost om al străzii, Cătălin Stănescu îi ajută acum pe boschetari  Foto: bzi.ro
Fost om al străzii, Cătălin Stănescu îi ajută acum pe boschetari Foto: bzi.ro

Abandonat de părinți și crescut în orfelinat, apoi pe străzi, ieșeanul Cătălin Stănescu a ajuns să-i sprijine pe oamenii fără adăpost. Acum lucrează la spălătoria de la Armata Salvării și are un acoperiș asupra capului.

Cătălin Stănescu (50 de ani), din comuna ieșeană Ciurea, a crescut la centrul de plasament din comuna Hălăucești. După ce a devenit major și a fost nevoit să părăsească centrul, a trăit timp de 7 ani pe străzi, timp în care a fost ”un om rău”, după cum însuși se descrie. ”Am fost un om cu care nu te puteai înțelege, consumam alcool, fumam și toate astea pentru că altfel nu rezistai la viața de pe străzi. La un moment dat am lovit un polițist, am fost un om rău! Acum sunt schimbat, sunt un alt om! Acum îmi permit să locuiesc ca un om normal, stau în chirie într-un apartament în Bularga”, spune bărbatul pentru bzi.ro.

A fost singurul copil abandonat al familiei   

Provine dintr-o familie numeroasă. Mai are 5 frați și pe mama sa, pentru că tatăl lui a decedat. El este singurul care a fost părăsit, frații lui au crescut acasă alături de familie. Chiar dacă pe tatăl său nu l-a cunoscut niciodată, nu este supărat pe el că l-a părăsit. Pe mamă a cunoscut-o, ea trăiește, și chiar dacă nu țin legătura, nu este supărat pe ea.

După ce a părăsit casa de copii, la vârsta de 19 ani, Cătălin Stănescu a fost înrolat în Armată. Când s-a întors din armată, a primit un loc de muncă în construcții în Galați, dar nu s-a adaptat. Cătălin s-a reîntors în Iași și acela a fost momentul zero al vieții lui de om al străzii. A dormit sub cerul liber sau în scări de bloc, de unde era fugărit și bătut de poliție. Cel mai greu i-a fost să supraviețuiască pe străzi iarna.

Lucrează la Armata Salvării   

În prezent, lucrează alături de cei care l-au ajutat în cea mai grea perioadă. Voluntarii de la Armata Salvării l-au întâlnit pe Cătălin la Centrul de zi „C.A. Rosetti”. A plecat din centru ca voluntar, în urmă cu 4 ani. În prezent este angajat la spălătoria socială din Tătărași care aparține celor de la Armata Salvării. Cătălin este omul de bază acolo și este bucuros că are un salariu și își permite să trăiască ca un om normal.

Cătălin are acum familia lui

În perioada cât a locuit în Centrul de zi „C.A. Rosetti” a cunoscut-o și pe soția lui, cu care are și o fată. Cătălin nu a cunoscut niciodată căldura părintească, iar după ce a devenit și el părinte, a vrut să ofere copilului tot ce este mai bun. Chiar dacă nu avea o situație financiară bună, iar soția lui a trăit timp de un an într-un centru împreună cu fetița, imediat ce a putut, a fost alături de familia lui. În prezent este și bunic. 

Citește și: 

Survivor România 2021. Zanni, concurentul cu 100 de tatuaje, a crescut la orfelinat. "Am tatuat pe mine numai sentimente"

Cum era Crăciuniul pentru Nadine în copilărie. A crescut în orfelinat, departe de frații ei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net