Sentință în premieră națională la Iași. Doi câini de luptă care au mușcat patru persoane au fost confiscați de autorități

american-staffordshire-terrier-3616319_1280.jpg

Un amstaff în acțiune
Câinii din rasa American Staffordshire Terrier sunt definiția luptei iar dacă sunt dresați de mici devin extrem de loiali și foarte apropiați de copii
Foto: animalepierdute.ro
Citeste tot despre: 

Judecătorii ieșeni au confiscat doi câini de luptă din rasa American Stanffordshire Terrier sau pe scurt Amstaff după ce au produs prin atacurile lor rănirea a patru persoane. Proprietara a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 18.200 de lei, pentru infracțiuni privind regimul de deținere a câinilor agresivi și periculoși. În plus, ea trebuie să achite victimelor daune în valoare de 7.300 de euro.

Issaa Bella și Bambi sunt cele două exemplare de Amstaff care au terorizat un cartier din centrul Iașiului relatează bzi.ro. Animalele aparțin Silviei Albu, care a fost trimisă în judecată pe 3 mai 2018 de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, pentru ”neluarea de către proprietarul câinelui sau a deținătorului temporar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și lovire sau alte violențe”. Ancheta a descoperit cinci cazuri în care oamenii au fost mușcați, speriați și agresați de câinii din rasa American Stanffordshire Terrier, care îi aparțineau ieșencei.

Cum au devenit doi câini de luptă din rasa Amstaff teroarea unui cartier

Anchetatorii au stabilit că primul atac al câinilor a avut loc pe 7 decembrie 2017, pe strada Tănăsescu din Iași. Victimă a căzut o tânără care locuia în zona respectivă. Al doilea atac cercetat de procurori a avut loc pe 8 decembrie 2017. Atunci, o altă vecină a Silviei Albu a ieșit din curtea casei de mână cu copilul său, pentru a-l duce la pregătire.”De îndată ce au văzut-o, câinii au manifestat un comportament agresiv, au început să alerge spre ea și spre fiul său, lătrând și mârâind, inițiind fără nicio provocare un atac concomitent”, au susținut procurorii conform sursei citate. Tot așa până la un total de cinci atacuri și patru victime rănite. Cel mai grav a fost atacul asupra unei victime care a avut nevoie ulterior de internare la Spitalul de Boli Infecțioase. Silvia Albu a susținut că, de fapt, victimele i-ar fi provocat câinii. Aceasta a mai afirmat că cei doi câini nu ar fi atacat și mușcat victimele dacă acestea nu ar fi țipat.

Ce prevede sentința luată de judecătorii Tribunalului Iași

”Instanța dispune confiscarea de la inculpata Silvia Albu a câinilor Isa Bella și Bambi, aflați în prezent în Padocul din comuna Tomești”, se arată în sentința consultată de sursa citată. În plus, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au amendat-o penal pe Silvia Albu cu suma totală de 18.200 de lei, reprezentând 910 zile-amendă, la un cuantum de 20 de lei, pentru neluarea de către proprietarul câinelui sau a deținătorului temporar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și lovire sau alte violențe. Silvia Albu a fost obligată la plata unor despăgubiri în valoare totală de 7.300 de euro către patru victime.Acesta a fost primul dosar în care procurorii ieșeni au trimis în judecată o persoană care nu a avut grijă de câinii săi.

 

Citiți și

 

Moarte cumplită! Un bărbat din Mureş a fost sfâşiat de patru câini de luptă

 

Trei oameni, atacați de doi câini de luptă evadați dintr-o curte din Iași! O victimă, cu picioarele sfârtecate

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1