Scandal pe carantinarea Bucureștiului! Ce spune primarul general Nicușor Dan

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Vlad Voiculescu, care ar urma să fie viceprimarul pe probleme de sănătate al Capitalei, a anunțat, ieri, 9 decembrie, că-i va cere primarului General Nicușor Dan să carantineze Capitala, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. La rândul său, acesta a anunțat că nu este neceasară o asemenea măsură extremă. Dar, ultimul cuvânt îl va avea prefectul Traian Berbeceanu.

Vlad Voiculescu, propunerea pentru viceprimar al Capitalei, a declarat, în cursul zilei de marţi, că va discuta cu Nicuşor Dan despre intrarea Bucureştiului în carantină din cauza Covid-19.

Voiculescu spune că secțiile ATI din București sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de infectați, ridică semne de întrebare.

Vlad Voiculescu vrea să închidă Bucureștiul

”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. Voi avea o discuție cu Primarul General”, a declarat Voiculescu. Nicuşor Dan a exclus varianta închiderii orașului, dar că va avea discuții pe marginea acestui subiect.

„Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate. În Bucureşti indicatorul este în jur de şase şi nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. Este ultima ipoteză. Pentru moment nu se pune problema”, a declarat primarul Nicuşor Dan.

Dar, Vlad Voiculescu nu renunță le idee și astăzi, 9 decembrie, va avea o discuție telefonică cu prefectul Capitalei Traian Berbeceanu.  

Nicușor Dan nu dorește carantinarea Bucureștiului și au avut loc discuții pe acest subiect

Fostul polițist a transmis că tratează cu seriozitate contextul epidemiologic și a anunţat că toate instituţiile vor fi controlate în mod neaşteptat, chiar de el.

În cazul în care anumite nereguli vor fi constatate, şefii instituţiilor respective vor fi traşi la răspundere.

Astăzi, la ora 10.00, a avut loc o intâlnire cu toţi reprezentanţii instituţiilor de control care sunt însărcinate cu gestionarea crizezi Covid-19.

Berbeceanu spune că rata de infectare pe fiecare sector nu prezintă diferenţe semnificative.

Bucureștiul are o rată de infectare de 6,77 la mia de locuitori și înregistrează 79.742 de infectați de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au mai apărut alte 1.946 de cazuri de îmbolnăviri în rândul locuitorilor celui mai mare oraș din țară. 

Citește și:

https://www.click.ro/news/bucuresti/de-ce-nu-intra-bucurestiul-carantina-explicatiile-lui-raed-arafat

https://www.click.ro/news/national/ce-este-carantina-zonala-si-cand-poate-fi-instituita

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net