De ce nu intră Bucureștiul în carantină. Explicațiile lui Raed Arafat

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a afirmat că decizia carantinării se ia în urma unui punctaj pe care îl poate atinge sau nu Capitala
Raed Arafat a afirmat că decizia carantinării se ia în urma unui punctaj pe care îl poate atinge sau nu Capitala

Raed Arafat a explicat într-o intervenție televizată de ce nu intră Bucureștiul în carantină, deși numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 crește de la o zi la alta. „ Intrarea în carantină se face pe baza unui sistem de notare în care sunt punctate toate restricțiile aflate în vigoare. Nu este o măsură arbitrară și se ia după numeroase analize”, a declarat șeful DSU.

De ce nu intră Bucureștiul în carantină? Nu a îndeplinit punctajul

Bucureștiul nu intră, deocamdată, în carantină, iar această decizie este agreată de toată lumea, de la președintele țării, la primul ministru, Guvern, Parlament, DSP și Comitetul pentru Situații de Urgență. Iată care sunt motivele.

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului:: „Nu doar incidența e luată în considerare”

Raed Arafat a explicat la Jurnalul de Seară de la Digi 24 că, deși în București cazurile de îmbolnăvire cresc, încă nu se impune carantina. „Pentru că nu luăm doar cifra, nu e doar incidența care e luată în considerare, sunt mai multe lucruri luate în considerare de DSP.

Sunt toate măsurile generale luate pentru peste 3 la mie: restaurante închise, teatrele, cinema. Sunt restricții de circulație noaptea, magazinele se închid la 9. Sunt măsuri deja luate. Ilfov a decis să ia o masură care cred că va avea impact asupra Bucureștiului, pentru că foarte multe zone sunt rezidențiale. Se va permite mișcarea celor care merg la muncă, au motive, dar se va limita foarte mult mișcarea neesențială. Se vor limita doar la activitățile prevăzute în ordin. Aici va fi un impact. Urmează ca DSP București, cu comitetul municipal, cu INSP, să facă analizele, la momentul în care consideră, ei pot să vină cu propunerea oricând".

Raed Arafat: „Se analizează un punctaj. Trebuie să depășească 60”

Întrebat dacă în opinia lui, Capitală ar trebui să fie în carantină, șeful DSU a spus că nu are toate datele în acest sens, dar că există un punctaj stabilit cu INSP.

"Acest punctaj trebuie făcut pentru a stabili dacă e sau nu cazul. O măsură de carantinare ori măsuri suplimentare restrictive oriunde pot reduce numărul cazurilor. Nimeni nu poate combate asta. Dar momentul în care se implementează asta trebuie decis. Sunt și localități care n-au luat măsura carantinării, au luat măsuri de ordine publică și acolo vedem unele semne pozitive. Dacă vrei să reducem rapid, cum se întâmplă la Sălaj, Sibiu, la Albă, Baia Mare, atunci măsurile care sunt suplimentate restrictiv pot duce mai repede la aceste rezultate. Dar se analizează un punctaj. Trebuie depășit mi se pare 60 de puncte pentru ca INSP să avizeze. S-a făcut pentru ca deciziile să nu fie arbitrare, la presiune, ci mai degrabă pe baza punctajului", a explicat Arafat.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net