S-a întors în România pentru a face artă din cofetărie! Ce torturi ingenioase face Raluca

raluca_tircomnicu_torturi.jpg

romanca face torturi sculptate
Raluca Ţîrcomnicu s-a întors în România după ce a lucrat nouă ani la Paris şi Londra
Foto: adevarul.ro

A cunoscut succesul în Occident, dar tot s-a întors în țara ei natală. După ce a lucrat 9 ani la Paris și Londra pentru mai multe hoteluri de top, Raluca Ţîrcomnicu (37 ani) a revenit la Pitești, unde face artă din cofetărie.

Printre altele, Raluca a „construit“ barajul Vidraru în formă de tort, iar cel mai mare desert făcut până acum este unul în forma unei maşini Range Rover, cântărind 60 kilograme şi având o lungime de 80 de centimetri.

Absolventă în 2005 a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză-Engleză, Raluca Ţîrcomnicu a plecat în 2007 la Paris. Prima oară a lucrat ca recepţioneră la un hotel de patru stele, apoi a urcat în carieră: a ajuns asistent de rezervări, apoi manager de rezervări şi revenue manager. A lucrat timp de nouă ani ani pentru mai multe hoteluri de top din Paris (între 2007 şi 2012) şi de la Londra (între 2012 şi 2016). La Paris şi-a descoperit pasiunea de a realiza torturi şi brioşe. 

Înainte de a se întoarce în România, a lucrat la sediul regional din Londra al faimosului lanţ de hoteluri Hilton. Tot aici a început să se perfecţioneze tot mai mult în realizarea brioşelor. Raluca a făcut cursuri cu unii dintre cei mai mari decoratori de torturi de pe planetă.

Motivul pentru care a dorit să revină în România

Raluca s-a decis să revină în ţară acum patru ani şi cu o parte din economii şi-a deschis afacerea, dându-i un nume sugestiv: Busy Bee Party Cakes. A lucrat în corporaţii, a urcat pe scara ierarhică, dar în acelaşi timp şi-a descoperit şi pasiunea pentru torturi sculptate. Încetul cu încetul, investea din ce în ce mai mult în pasiune şi a luat hotărârea să o transforme în meserie. „Având în vedere că eram singură acolo, fără familie, să-mi dezvolt o afacere de la zero erau atât un risc financiar extrem de mare, dar, chiar şi aşa, fezabil într-o perioadă prea lungă de timp. Iar eu îmi doream schimbarea macazului cât mai curând. Ceea ce mi-am dorit a fost să le aduc bucurie piteştenilor mei (şi nu numai) prin abilităţile dobândite în artă decorării de torturi”, spune Raluca.

În 2017, Raluca Ţîrcomnicu a avut o comandă ieşită din comun: un tort de 60 de kilograme în forma unei maşini Range Rover. A lucrat o săptămână pentru a îl realiza, iar la final acesta avea o lungime de 80 de centimetri. Tortul a costat 3.500 lei.

 

Mai multe amănunte pe adevarul.ro.

Loading...
 
 

Citește și

  • Copil care ține în mână un steguleț tricolor de Ziua Națională 2020

    Ziua Națională a României 2020 va fi sărbătorită în liniște, fără ceremonii fastuoase și fără petreceri, iar românii se vor bucura de tradiționala fasole cu cârnați doar la ei acasă. Din păcate, în acest an, din cauza pandemiei, festivitățile organizate de 1 Decembrie vor fi simbolice. Iată cum se va desfășura parada militară de la Arcul de Triumf.

  • Klaus Iohannis, la tribuna, ține un discurs de ziua națională a României 2020

    Ziua Națională a României a fost sărbătorită azi prin organizarea unor festivități scurte, fără strălucire și fast. Putem spune că ceremonia organizată anul acesta a fost cea mai scurtă dar și cea mai tristă din ultimii 30 de ani. Discursul lui Klaus Iohannis, invitat la evenimentul de la Arcul de Triumf, a atins câteva puncte esențiale printre care și criza sanitară declanșată de pandemia de coronavirus. Președintele țării a mulțumit medicilor aflați în linai întâi, considerați adevărați eroi ai neamului.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 551294652


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1