Primăria Capitalei a stabilit regulile pentru elevii care vin la școală

triaj_medical-1.jpg

Doi salariați ai ASSMB îi explică primarului Firea cum se face triajul copiilor la intrare în școală
Orice persoană intră într-o școală trebuie să treacă obligatoriu prin triajul medical
Foto:pmb.ro
Citeste tot despre: 

Triaj epidemiolog și teste rapide pentur copiii și profesorii cu probleme. Clase cu un singur copil în bancă și clase cu doi copii în bancă separați de un panou de plexiglas. Sunt regulile după care se vor ține orele în București, în clasele unde se va impune prezența fizică a elevilor odată cu începutul anului școlar 2020-2021.

Școlii Gimnaziale nr.181, strada Nazarcea nr. 30. Aici, la o unitate de învățământ etalon din sectorul 1, a ales ieri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea să facă o demonstrație a noilor reguli pentru prezența fizică la școală a elevilor. La intrare copiii vor trece printr-un triaj medical, vor fi evaluați din punct de vedere al stării de sănătate. Sunt culoare delimitate de intrare și ieșire, avem termoscannere,  măști de protecție, dezinfectant.

triaj_copil.jpg

Cadrele medicale se vor asigura că doar copiii sănătoși intră la ore
Cadrele medicale nu vor permite accesul în clase decât al copiilor fără stări febrile sau infecții respiratorii

Ce se întâmplă dacă un elev sau profesor este bolnav

 

”Dacă sunt probleme, de exemplu copilul are o stare febrilă, îl testăm gratuit, după ce anunțăm părinții. Același lucru este valabil ți pentru profesorii”, a explicat Gabriela Firea. Apoi edilul a vizitat ambele tipuri de clase în care se va învăța fizic: și cele cu bănci pentur un singur copil, cu păstrarea distanțării sociale și bănci pentru doi copii, cu panouri de plexiglas.”Sunt incomode dar nu avem ce face”, a observant Firea.

clasa_etalon.jpg

Clasele cu un singur copil într-o bancă sunt un exemplu fericit
O bancă un copil ar reduce pericolul de îmbolnăvire la zero

Gabriela Firea promite în fiecare școală un cadru medical

 

Edilul a promis că Administrația pentru Supravegherea Spitalelor și Serviciilor Medicale va asigura în fiecare instituție de învățământ personal medical pentru buna desfășurare a cursurilor. ASSMB dispune potrivit autorităților locale de 1.053 de posturi în cabinetele școlare, din care în acest moment sunt ocupate 903.”Am luat din timp măsuri și finalizăm procedurile pentru angajarea a 150 de persoane, pe perioadă determinată, pe posturile care erau vacante, tocmai pentru a acoperi complet schema actuală de personal”, a anunțat Gabriela Firea. Primaria Capitalei a promis să testeze gratuit, toți elevii și profesorii care acuză stări febrile sau simptome de infecție respiratorie acută. Vor fi făcute teste Real Time PCR sau teste rapide, există deja fonduri a promis Gabriela Firea pentru 250.000 de elevi si 24.000 de cadre didactice.

 

Citiți și

 

Anul școlar 2020 – 2021 va începe la 14 septembrie. Când vor fi vacanțele

 

Anunțuri importante despre începerea anului școlar 2020-2021. Ce spun miniștrii Monica Anisie și Nelu Tătaru

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1