Anunțuri importante despre începerea anului școlar 2020-2021. Ce spun miniștrii Monica Anisie și Nelu Tătaru

Ultima actualizare:

    Ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă comună despre începerea anului școlar 2020-2021
Ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă comună despre începerea anului școlar 2020-2021

Astăzi, 1 septembrie, a început anul școlar 2020-2021. Profesorii au intrat în activitate și pregătesc revenirea elevilor. În acest context, ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au făcut ultimele anunțuri importante atât despre cum va decurge procesul de invățare, cât și despre măsurile de siguranță ce trebuie respecate în școli.

”La 1 septembrie începem un  nou an școlar, doar că este un altfel de an școlar, cu noi provocări. De aceea, în toată această perioadă premergătoare am lucrat alături de colegii mei, dar și de autoritățile statului, pentru a pregăti revenirea copiilor în situații de siguranță. Și am mers pe două paliere: o dată discutăm despre procesul educațional, pe de altă parte despre măsurile de siguranță”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, astăzi, 1 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Demnitarul a explicat faptul că au fost elaborate ghidurile metodologice pentru desfășurarea activităților în unitățile de învățământ, pe fiecare nivel: pentru educație timurie, învățământ preșcolar, primar, gimnazial, vocațional, tehnic, special. 

”Profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce privește modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Vor face o analiză referitor la ceea ce aveau în planificarea calendaristică de dinainte de pandemie. Ce s-a predat în timpul suspendării cursurilor, ceea ce elevii au reținut în perioada în care învățământul s-a mutat în spațiul online”, a mai afirmat Anisie, care a promis că prin noul regulament se dorește și debirocratizarea activității didactice, iar copilul să fie în centrul atenției dascălilor.

Portal și Telverde, dedicate părinților și elevilor 

Pentru o mai bună informare a părinților, autoritățile au implementat începând de astăzi portalul de informare dedicat anului școlar 2020-2021: educatiacontinua.edu.ro.

Totodată, au deschis o linie de Telverde la Ministerul Educației dedicată răspunsurilor adresate de către părinți și elevi.

”Cu toții ne dorim revenirea copiilor la școală, dar în condiții de siguranță. Trebuie să reprezinte responsabilitatea noastră a tuturor: a părinților, a copiior, a profesorilor. Să realizăm un parteneriat, pentru ca riscul îmbolnăvirii să fie diminuat”, a cerut ministrul Educației.

De asemenea, Nelu Tătaru a adus în discuție că 1 septembrie vine cu o serie de măsuri care ne readuc la o viață cvasinormală: redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, a cinematografelor, dar și începerea anului școlar.

Măsurile de siguranță stabilite în școli

”Este necesară începerea anului școlar. Dacă aplicăm niște regului, putem acoperi riscurile asumate. Efortul este comun: atât guvern, cât și părinți, copii, profesori”, a spus șeful de la Sănătate.

Acesta a anunțat și măsurile de siguranță ce vor fi aplicate în unitățile de învățământ.

  • distanțare de un metru între elevi;
  • aplicare de separatoare între bănci;
  • circuite de intrare și ieșire din școală, inclusiv în pauze;
  • dezinfectare;
  • diferențierea orarelor la clasele primare;
  • zonă de izolare pentru copiii care prezintă simpotome de Covid-19. Dacă sunt severe, pesonalul medical va anunța 112, copilul poate fi dus la spital;
  • nu va mai fi acea declarație pe proprie răspundere a părinților, iar triajul epidemiologic va fi făcut de medici, asistente din rețeaua școlară;
  • copiii până la 5 ani nu vor purta mască;

Potrivit ministrului Nelu Tătaru, pe 7 septembrie se va face evaluarea epidemiologică a fiecărei grădinițe și școli de către INSP, iar pe 10 septembrie comisiile de administrație ale unităților de învățământ vor prezenta la ISU scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul școlar: roșu, galben sau verde.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/rosu-galben-verde-ce-inseamna-cele-3-scenarii-ale-inceperii-scolii-si-unde-se-situeaza

http://Aşa arată şcoala în timpul epidemiei. Ce reguli trebuie să urmeze elevii din Germania

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net