Povești înfiorătoare din spitale. Oameni care cer să fie spovediți și antivacciniști urlând că se fac experimente

Ultima actualizare:

    Medicii și Dumnezeu, ultimele speranțe ale bolnavilor COVIDFOTO: Unsplash.com
Medicii și Dumnezeu, ultimele speranțe ale bolnavilor COVIDFOTO: Unsplash.com

Faptul că sistemul medical din România este pus la pământ de numărul mare de îmbolnăviri zilnice de COVID, nu mai este o noutate. Situația este atât de gravă în spitale, încât medicii mai luptă doar din inerție, pentru că sunt extenuați de-a dreptul. Pe de ală parte, pacienții, mulți nevaccinați, se agață de orice gram de speranță, iar de multe ori nu reușesc să să supraviețuiască.

Dramele oamenilor care se sting cu speranța că pot fi salvați în ultima clipă îi marchează pe medici care aleg să spună poveștile infiorătoare pe care le trăiesc în fiecare minut în spitale, în speranța că oamenii vor înțelege și se vor proteja.

Un pacient s-a spovedit pentru prima dată pe patul de spital

Una dintre întâmplările care arată că oamenii conștientizează abia când ajung în fața morții, cât de mult greșesc, vine de la Iași. Un bărbat aflat pe patul de moarte s-a spovedit pentru prima dată, scrie BZI.

 Preotul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Ioan Oleru, a fost cel care l-a convins să facă acest lucru. Mulți pacienți care sunt în stare foarte gravă și se așteaptă din clipă în clipă la ce e mai rău apelează la ajutorul preotului. Părintele a fost nevoit să împărtășească și pacienți inconștienți

„Mulți pacienți văd în spovedanie și împărtășanie un ajutor, așa cer ei ajutor Lui Dumnezeu să se vindece sau să moară împăcați. Au fost cazuri în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din Iași, destul de grave, dar pacienții erau conștienți și m-au refuzat, spunând că nu o să moară, iar în jumătate de oră au murit. Am avut parte și de câteva cazuri mai deosebite, oricum, fiecare pacient în parte are o poveste unică. Am întâlnit un bărbat trecut de 40 de ani care nu s-a spovedit niciodată în viața lui și nici nu avea o legătură strânsă cu biserica.

Acesta era internat în stare gravă în secția ATI, familia îmi povestise că el nu mergea la biserică și că sigur nu o să vrea să se spovedească, însă după ce am trecut pe la toți pacienții și am ajuns la el și l-am întrebat dacă ar vrea să se spovedească, fără prea multe explicații, nu a stat pe gânduri și a acceptat. L-am simțit mai liniștit și se vedea că sufletul lui era curat și împăcat. Mi-a spus și el că nu s-a spovedit niciodată. La scurt timp după spovedanie s-a stins din viață”, a declarat Ioan Olăeru, preotul misionar al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Doctoriță din București: ”Am ajuns la capătul nervilor și la capătul puterilor”

O doctoriță de la o unitate de primiri urgențe a unui spital din Capitală, care se semnează cu numele ”Anca”, a povestit pe un blog cum se vede situația din interiorul unitații sanitare.

”Am ajuns la capătul nervilor și la capătul puterilor. Doar ce am terminat o tură de noapte de 12 ore, teoretic. De când am intrat în UPU am început să număr:

- câte ambulanțe în așteptare: 7

– câți pacienți în sala, în așteptare: 4

- câți pacienți pe hol: 7 pe tărgi, 8 pe scaune

– câți pacienți de AȚI: 34

– câți pacienți în cort: 20

– câți pacienți în total: 69

– câte tuburi de oxigen: 8 mari și 20 mici

– câte ventilatoare libere: 0

Și-am împărțit oamenii. Patru oameni. Pentru 8 camere

Patru ore mai târziu terminăm cu medicație, verificat ventilatoare, consultat fiecare pacient de ATI, printre ele, de văzut și pacienții în așteptare”, a povestit Anca.

O femeie pozitivă, nevaccinată, urla pe holuri să i se dea o ambulanță pentru a pelca acasă. ”Sclavi plătiți de străini!”

”În jurul orei 5 dimineața, după 6 resuscitări, 4 intubari, 5 catetere centrale, aud scandal pe hol.

O doamnă în picioare, pe hol, pozitivă de 3 zile, venită pentru evaluare, țipă ca din gură de șarpe la colegă mea mai mică.

Să vină o dată ambulanța că ea vrea acasă, că ea e bolnavă, să insistăm la ambulanță să vină mai repede. Încerc să îi explic că sunt multe solicitări, că sunt urgențe în teritoriu, să aibă răbdare.

Și o întreb: sunteți vaccinată?

Și se declanșează haosul: ce vaccin e asta? Faceți experimente pe noi! Ne omorâți, nenorociților, scârbelor, animalelor, luați bani pe noi!

Asta în timp ce în jurul ei erau pacienți pe scaune cu tubul de oxigen lângă ei...

10 minute mai târziu, vine o altă ambulanță cu un pacient critic, nu mai aveam tărgi, nu mai aveam loc. Îl las pe targă ambulanței, îl intubez pe hol și rămân lângă el, să-l ventilez la balon, că ventilatoare nu mai sunt.

Doamna în continuare: nenorociților, omorâți oamenii, le dați oxigen, sclavi plătiți de străini!”

Între timp, mă cheamă asistentele. Mai avem un stop, doamna doctor. Las balonul altcuiva, mă duc să mă apuc de treaba.

Doamna urlă în continuare pe hol...

Pun pacienții intubati pe targile de campanie, la 20 de cm de sol, să mai eliberez câteva tărgi.

Mă apuc să număr sursele de oxigen din perete, să văd unde mai putem înghesui o targă de campanie. Nu mai am loc.

Se mai degradează un pacient, pășesc peste alți doi să ajung să-l intubez. Mă obsedează gândul că aș putea călca pe ei...

Într-un final ajung să beau niște apă”, a mai povestit medicul.

Îi spunea soției să aibă grijă de copii

În spatele fiecărui bolnav există o poveste și persoane dragi care îl așteaptă și care se frământă. Uneori familiile suferă împreună, internate în spital, și se gândesc la clipa despărțirii, conform Digi 24.

„Dumnealui îi spunea soției că ea să aibă grijă de băiat, e cel mai important lucru, și că el va rămâne dragostea ei cea mai mare”, povestește Claudiu Ruscu, medic ATI. „Soția, însărcinată, și ea cu COVID, a fost internată într-un spital suport COVID pentru genul ăsta de pacienți. Am surprins conversația lor înainte ca eu să-l intubez. Destul de tristă, destul de apăsătoare și pentru mine ca medic, cu toate că sunt obișnuit cu felul ăsta de vești triste”, mărturisește dr. Claudiu Ruscu, medic ATI.

„Situațiile sunt triste, dramele sunt de toate felurile, sunt drame la persoane în viață, sunt drame și la persoane decedate”, adaugă medicul.

Citește și:Spitalele din România: 8 incendii în 8 luni! 

Dramele din viaţa reputatului chirurg ucis de COVID-19

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net