Spitalele din România: 8 incendii în 8 luni!

Ultima actualizare:

    Echipajele de pompieri au stins focul în 40 de minuteFoto: adevarul.ro
Echipajele de pompieri au stins focul în 40 de minuteFoto: adevarul.ro

Clipe de panică la Iaşi, marţi, după ce un incendiu a izbucnit într-un corp al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”! Zeci de persoane s-au adunat în jurul spitalului, îngrijorate pentru cei care erau internaţi în unitatea aflată într-un amplu proces de modernizare. 31 de persoane au fost evacuate, iar focul a fost stins după circa 40 de minute.

La un pas de o nouă dramă! Incendiul izbucnit marţi la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi este al 8-lea în ultimele 8 luni la unităţi medicale din România!  Cauza incendiului de la Iaşi n-a fost anunţată deocamdată, dar un raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va fi făcut public în următoarea perioadă.

„Îi asigurăm pe toţi ieşenii şi pe toţi cei din regiunea Moldovei că astăzi actul medical se desfăşoară în condiţii normale. Toţi aparţinătorii şi pacienţii sunt în siguranţă. Mulţumim celor de la ISU şi cadrelor medicale de la Iaşi pentru că a fost evitată o tragedie”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. “Trebuie menţionat faptul că, după incendiul de la Piatra Neamţ, cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi au intrat într-un plan de prevenţie a incendiilor, împreună cu cei de la ISU Iaşi. Managerul Alina Belu împreună cu echipa au făcut o serie de simulări, iar rezultatul s-a văzut şi ieri, când cadrele medicale au reuşit într-un timp record să facă evacuarea pacienţilor şi aparţinătorilor. Etajul unde a avut loc incendiul nu a mai fost reabilitat de la înfiinţare, din 1970. Vom reface planul de conformare împreună cu cei de la ISU, pentru că mai presus de orice trebuie să fie siguranţa pacienţilor. Cadrele medicale s-au mişcat excepţional de bine. Trebuie să avem spitale noi, trebuie să investim mai mult. Felicitări echipei medicale şi celor şapte colege minunate”, a mai spus Alexe.

Neregulile persistă în spitalele din România, iar acest fapt este confirmat şi de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, scrie adevarul.ro. Costel Alexe dezvăluie că la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” nu se cunosc nici măcar traseele instalaţiei electrice!


    Echipajele de pompieri au stins focul în 40 de minuteFoto: adevarul.ro
Echipajele de pompieri au stins focul în 40 de minuteFoto: adevarul.ro

„Aici nu s-au mai făcut investiţii de zeci de ani. Sunt nereguli, şi aici suntem ca la Leţcani, nu ştim pe unde este instalaţia electrică. Este nevoie urgentă de investiţii. Trebuie menţionat că facem eforturi pentru a ne conforma. Actul medical se desfăşoară acum normal, au fost igienizate spaţiile din proximitatea izbucnirii incendiului”, completează politicianul.

În urma controalelor făcute la finalul anului trecut de ISU, imediat după incendiul de la Piatra Neamţ, un raport arăta că Spitalul de Copii funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar cu aviz de funcţionare până la terminarea lucrărilor de modernizare şi de reabilitare.

Tragedii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi la Institutul «Matei Balş»


    14 noiembrie 2020. La Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, flăcările au ucis zece oameniFoto: Exploziv TV
14 noiembrie 2020. La Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, flăcările au ucis zece oameniFoto: Exploziv TV

Bilanţ îngrijorător: în ultimele opt luni au mai avut loc incendii la spitalele din România.

  • 14 noiembrie 2020. Zece persoane şi-au pierdut viaţa după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Alţi cinci pacienţi transferaţi au decedat ulterior.
  • 25 decembrie 2020. Un incendiu în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.
  • 2 ianuarie 2021. Flăcări la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman (Neamţ). Doi pacienţi şi două cadre medicale au ajuns la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.
  • 5 ianuarie 2021. La Spitalul de Psihiatrie din Gătaia (Timiş) s-a manifestat un incendiu într-un pavilion suport – COVID - 19. A luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. N-au existat intoxicaţii sau probleme medicale. 
  • 29 ianuarie 2021. Cinci pacienţi au murit pe loc şi 14 s-au prăpădit pe rând, în zilele următoare, după incendiul izbucnit la Institutul „Matei Balş” din Capitală.
  • 8 martie 2021. Trei cadre medicale au suferit fracturi, după ce au sărit de la etajul 1 al Spitalului de Psihiatrie din Craiova, cuprins de un incendiu. Flăcările au fost provocate, cu o brichetă, de un pacient.
  • 21 aprilie 2021. Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina (Olt). Focul s-a manifestat la parter şi la etajul I, în timp ce înăuntru se aflau 36 de pacienţi, dar n-au fost înregistrate victime. Şi în acest caz, incendiul a fost provocat, cu o brichetă, de un pacient aflat la izolator. 
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net