Percheziții de amploare în București și alte cinci județe. Peste 300 de persoane sunt acuzate că au spălat 7 milioane de euro pe filiera Spania – România

perchezitii_mascati.jpg

Foto: g4media.ro

O rețea din care fac parte peste 300 de persoane este acuzată că a spălat 7 milioane de euro pe filiera Spania – România, înșelând autoritățile publice. Astăzi, au avut loc 17 percheziții în București și în alte cinci județe.

Procurorii DIICOT - Structura centrală, împreună cu IGPF şi IGPR, au efectuat, miercuri dimineaţa, 17 percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude informatice, înşelăciune şi spălare de bani.

Persoanele vizate sunt acuzate că au înșelat autorități publice din România și Spania și au obținut fraudulos peste 7 milioane de euro. Potrivit unor comunicate IGPR şi DIICOT, indivizii induceau în eroare angajaţii unor autorităţi publice din România şi din străinătate, în special din Spania, instituţii publice sau instituţii de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plăţile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora.

După încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor „săgeţi”. În această cauză se fac cercetări şi pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro. 

 

Citește și: 

 

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, dat în urmărire. Este condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență

Descinderi la o clinică de înfrumuseţare din Capitală: spălare de bani, exercitarea fără drept a unei profesii, evaziune fiscală

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1