Pacientă moartă după 16 ore de aşteptare pe holul Spitalului de Urgenţă Constanţa

Ultima actualizare:

    Fiul pacientei care a murit pe holul Spitalului de Urgență Constanța a făcut plângere la Poliție
Fiul pacientei care a murit pe holul Spitalului de Urgență Constanța a făcut plângere la Poliție

Malpraxis sau boală incurabilă? O femeie de 69 de ani a murit pe holul Spitalului Județean de Urgență Constanța după 16 ore de aşteptare pe holuri. Fiul ei spune că nici un doctor nu a venit să vadă ce are pacienta.

Disperat, fiul femeii povestește cum aceasta a început să se simtă sâmbătă 1 februarie în timp ce trebăluia prin casă. A acuzat dureri în piept și abdomen iar familia a sunat la 112 și a chemat salvarea. Pacienta și fiul ei au fost duși la Spitalul Județean de Urgență Constanța și din acel moment a început calvarul. Potrivit dezvăluirilor făcute de fiul femeii, aceasta a fost lăsată 12 ore pe un scaun în sala de aşteptare a instituției medicale. Deși durerile în piept și abdomen erau din ce în ce mai mari, doctorii nu au venit să vadă ce are. Pacienta a fost pusă să facă o electrocardiogramă şi a mai stat 4 ore pe un pat de spital, fără să primească nicio atenţie din parte personalului medical. După 16 ore constănțeanca s-a stins fără ca medicii să o bage în seamă sau să-I fie pus un diagnostic."Mi-a murit efectiv în braţe. Singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o”, spune cu lacrimi în ochi fiul pacientei. El nu va putea uita mult timp cum s-a stins mama lui."S-a aplecat spre faţă, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe", adaugă fiul femeii.

Băiatul pacientei moarte a făcut plângere la Poliție

Fiul pacientei moarte pe holul Spitalului de Urgență Constanța este hotărât să nu permită mușamalizarea cazului. Bărbatul a depus o plângere la poliţie, iar în acest caz este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Bărbatul a făcut luni, 3 februarie, o plângere în care acuză că pe 1 februarie mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7.00 la ora 24.00 la urgenţe, fără să fie tratată de cadrele medicale”, spun reprezentanţii IPJ Constanţa, citaţi de Mediafax. La nivelul Spitalului Judeţean Constanţa a fost demarată o anchetă internă cu privire la acest caz.

”Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe Cod Verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgenţe. I s-au recoltat analize, a făcut o serie de investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne şi cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe Codul Roşu dar, din păcate, eforturile medicilor de resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa. Rudele femeii moarte spun că pacienta a fost dusă la investigaţii după 12 ore de aşteptare, iar rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după analize nu a fost preluată de medici.

Citiți și

Spitalul Universitar, amendat pentru pacientul mort abandonat pe scara de evacuare

Lăsat să moară pe o bancă lângă spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net