Lăsat să moară pe o bancă lângă spital

Ultima actualizare:

    Familia celui decedat a depus o plângere penală, iar Poliţia Gorj a deschis o anchetă in rem pentru ucidere din culpă
Familia celui decedat a depus o plângere penală, iar Poliţia Gorj a deschis o anchetă in rem pentru ucidere din culpă

Un bărbat de 55 de ani a murit joi seară, la câţiva paşi de Spitalul Orăşenesc din Rovinari, judeţul Gorj. Bărbatul suferind a fost la camera de gardă, dar doctoriţa de serviciu l-a trimis acasă pe motiv că nu are locuri.

Vai de zilele noastre! Să mergi la doctor, să te trimită acasă mai bolnav decât ai venit şi să mori la doi paşi de spital! Grigore Dragomir, de 55 de ani, s-a dus joi la prânz la spital pentru că se simţea rău. 

A fost diagnosticat cu pneumopatie acută şi a mers joi la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, judeţul Gorj, unde i s-a administrat o injecţie cu ampicilină, scrie adevarul.ro. A aşteptat pe un scăunel până seara, când i s-a mai făcut o injecţie.

Ceilalţi pacienţi din spital povestesc că bărbatului i s-a spus să se întoarcă a doua zi, pentru că nu sunt locuri libere, deşi se simţea rău. 

”I-au spus că e pat liber pe secţie abia mâine şi să revină. Normal că nu a avut decât să plece. Avea mâna umflată rău de tot după injecţie şi nu se simţea bine“, povesteşte un alt pacient, citat de adevarul.ro.

Grigore Dragomir nu a putut să meargă mult după ce a ieşit pe poarta spitalului. S-a aşezat pe o bancă, după câteva zeci de metri. O trecătoare l-a observat cum se stinge şi a încercat să-i acorde primul ajutor şi să alerteze cadrele medicale de la spital, dar nimeni nu a venit să-l ajute, pe motiv că, deşi se afla în apropiere de spital, tot ar fi trebuit să sune la 112 ca să ceară ajutor.


    Grigore Dragomir, de 55 de ani, s-a dus joi la prânz la spital pentru că se simţea rău
Grigore Dragomir, de 55 de ani, s-a dus joi la prânz la spital pentru că se simţea rău

”Era vecin cu mine şi îl cunoşteam. A picat în faţa mea, lângă o bancă, aici peste stradă de spital. Cu mâna pe inimă vă spun că îmi pare nespus de rău că nu am putut să fac pentru el mai mult ca să îl ajut. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor, eu cu nişte femei şi vreo trei fete am încercat să îl ajutăm până a venit băiatul dumnealui ca să îl ia cu maşina şi să îl aducă din nou la spital. Era deja mort când a intrat din nou cu el pe poarta spitalului. Nu se poate aşa ceva, să mori lângă spital şi lângă o ambulanţă care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112. În ce ţară am ajuns să trăim, de fapt să murim, dacă se întâmplă lucrurile astea?”, a spus pentru pandurul.ro femeia care a acordat primul ajutor celui căzut pe stradă, lângă spital.

Familia celui decedat a depus o plângere penală, iar Poliţia Gorj a deschis o anchetă in rem pentru ucidere din culpă. 

«M-au chemat să-l resuscitez, dar eu nu pot să părăsesc spitalul»

Medicul Roxana Gherghina, care s-a ocupat de pacient şi a fost de gardă joi seară, a declarat că nu putea să plece din spital ca să resusciteze pacientul.

„Pe mine m-au anunţat să plec din spital şi să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul“, a spus doctoriţa, citată de adevarul.ro. Aceasta a mai spus că nu ştia că pacientul său plecase din spital pentru că nu erau paturi. 


    Medic Roxana Gherghina
Medic Roxana Gherghina

”Iniţial nu au fost paturi în salonul meu. După aceea am găsit paturi în salonul altui medic şi s-a decis ca pacientul să rămână acolo. Eu nu ştiu ca dumnealui să fi plecat acasă. Pe mine nu m-a anunţat nimeni că acest pacient a plecat acasă. La noi, în UPU, a fost adus la ora 22.10 în stop cardio-respirator. Pacientul fusese internat în cursul zilei cu pneumopatie acută”, a spus doctoriţa.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net